Gothia Cup päivä 8: Patjoista ilmat pois ja kohden kotia
Julkaistu: 21.07.2019 00.00

Gothia Cup päivä 8: Patjoista ilmat pois ja kohden kotia

Vielä kerran aamupalalle joka vakioitu kuin perussuomalaisten linja: ei yllätyksiä ja kaikki tarpeellinen tarjolla ilman mitään ylimääräistä. Aamupalan jälkeen olikin vuorossa majoituksen purku: kamat kasaan, luokkien pulpetit ja tuolit järjestykseen sekä lattian lakaisu. Markus näytti kotitöiden sujuvan, vaikkei harjoittelun määrällä olekaan reissun aikana ylpeillyt.

Bussin lastauksen jälkeen oli pieni tunteellinen hetki, retkiseurueemme halusi muistaa kahta henkilöä nimikoiduilla Gothia Cup -paidoilla.


Hilda lähti reippaasti matkaan Oulusta ja sulautui hetkessä seurueeseemme. Kiitoksia kuin olit alakerran lukkona, hienoja muistoja puolin ja toisin. Seuraavan kerran ollaan samalla kentällä Eerikkilän T14 -lopputurnauksessa, silloin vastakkain.


Tia piti hanhiemon lailla huolta laumastaan, säännöt olivat selkeät alusta asti mutta hihna pidettiin sopivan löysällä, Ja koska sitä ei tarvinnut kiristää niin kaikki meni "perfect". Kiitos kun kestit myös miesväen väsyneet jutut, mahtavasti vedit huoltajan 24x7 vastuun.


Tytöt yllättivät valmennus/jojo -tiimin tekemällä miesten elämästä makeaa, edes hetkeksi. Oivallinen sijoitus tyhjistä pulloista saaduille rahoille, tunsimme jopa osallistuneemme itse tämän lahjan rahoitukseen. Mutta tärkeintä: kiitos tytöt hienosta kokemuksesta!

Erinäköisten vaihtoehtojen arvioinnin jälkeen (mm. soitettiin muutamaan edulliseen majoitusvaihtoehtoon Tukholman päässä) retkikunta päätti lähteä ajamaan klo13 kohden Tukholmaa ja katsoa G14- finaali bussissa, matkalla päivällinen ja yöpyminen jonkin 24h wc-palvelun luona bussissa. Pikaisesti laskettuna paluumatkaan menee 34h, ei siis mikään hätäisen matkalaisen reissu.


G14 finaalissa KFV Segeberg taipui ruotsalaiselle Södra Sandby IF:lle 2-0, tulos oli pelitapahtumien perusteella varsin oikeutettu. Saksalaisten puolustusvoittoinen pelityyli ei (onneksi) riittänyt kultaan vaan aktiivisella pallonhallinnalla peliä vienyt joukkue teki tällä kertaa myös maalit. Onnittelut molemmille joukkueille, katsotaan milloin tarjoutuu mahdollisuus seuraaviin kansainvälisiin otteluihin.


Matkan varrella oli kaikenlaista pysähdyspaikkaa, ylläolevassa opittiin että saman katon alle mahtuu eri yrittäjiä. Ja jos kioskista ostaa kilokaupalla karkkia niin kebab-yrittäjän mielestä se ei ole heidän asiakkuuttaan vaan WC:n käytöstä pitäisi maksaa. No, tämä hoidettiin muutamalla tukiostoksella kuntoon.


Vesikriisin hallintaa, vakaalla kädellä Timo jakoi virkistävää vettä



Joukkueen saamat viirit jaettiin pelaajien oman äänestystuloksen perusteella, viisi eniten ääniä saanutta matkamuiston kera Örebron linnan varjossa kuvattuna.


Ruotsin pitkä historia näkyy matkareitillä, Örebron linna on siitä erinomainen esimerkki. Mikäpä siinä olisi tyttöjen unelmahäitään tässä miljöössä viettää, Pelle oli saanut Hannansa näissä puitteissa yhden jälkeen jääneen paperin perusteella.


Päivällinen hoidettiin örebrolaisessa pitseriassa laittamalla pizza buffe -pystyyn perhekokoisilla lätyillä. Paco's ravintola sai kyllä täydet pisteet ruuan ja joustavan järjestelyn osalta, tukkoisin jonotus oli siihen rajallisimpaan resurssiin eli WC-tilaan. Näyteikkunan takana poliisi tekee työtään, tämän näkeminen antoi eräälle pitkähkölle pelaajallamme kimmokkeen mahdollisesta työurasta. Kuvan Anni ei liity tähän tapaukseen.


Södertäljen auringonlasku, yönviettopaikka lähestyy.


Iltaplavaihtoehdot 1 ja 2, huolimatta houkuttelevasta esillepanosta ja tarjoilutason tukevuudesta vaihtoehto kaksi oli selvä voittaja, ainakin asiakkaiden lukumäärällä mitattuna.


Bussin iltavalaistus, muistutti niin hohtokeilausta kuin keskustan yleistä WC:tä. Ei jatkoon.


Ei "lähes hotellitasoinen majoitus" vaan "lähellä hotellitasoista majoitusta". Markus ja Timo laittoivat lompakkonsa ja rakkonsa käyttöön ostaessaan yön valvoltavuorolla riittävän määrän vesipulloja respasta että WC-palveluiden saatavuus varmistettiin. Oli siinä yö-portierilla kerrankin seuraa.




Näkymää aamulla klo 4.50, oli varmasti monelle yö jonka muistaa. Ainakin kun mietitään seuraavan reissun majoitusvaihtoehtoja.


Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä