Kovatasoisia treenejä iloisella asenteella - N2-joukkueen uudet pelaajat kertovat fiiliksiään pelaam
22.7.2021 20:06 Uutiset / Naiset 2

Kuvassa Heidi Takala, Emma Nuutinen ja Maisa Ruohonen

JyPK N2-joukkue koostuu kaudella 2021 vanhojen JyPK-konkarien lisäksi aivan uusista kasvoista. Muista seuroista tulleita, vihreässä paidassa ensimmäistä kauttaan pelaavia pelaajia on kaudella nähty kuusi kappaletta. Kysyimme Emmalta, Heidiltä, Maisalta ja Venlalta fiiliksiä ensimmäisestä vuodesta jyväskyläläisenä jalkapalloilijana. Naiset olivat yhtä mieltä treenien kovasta tasosta, uudenlaisesta pelitaktiikasta sekä N2-joukkueen loistavasta joukkuehengestä.

Lappeenrannasta Jyväskylään muuttanut Emma Nuutinen pelaa laitalinkkinä. Emma on ollut tyytyväinen joukkueen tavoitteelliseen tekemiseen ja rentoon ilmapiiriin.
“Jypkissä miut otettiin aidosti tosi hyvin vastaan, joten joukkueeseen ja treeneihin oli heti alusta helppo tulla. JyPKin treeneissä huomaa, että joukkueen tavoitteena on nousta ensi kaudeksi Ykköseen. Treeneissä pelaajat vaativat toisiltaan paljon ja puskevat joukkuekavereitaan mahdollisimman hyvään suoritukseen. Pelaajille on tärkeää sekä yksilöiden että koko joukkueen kehittyminen. Vaikka tekeminen on tavoitteellista, ei se kuitenkaan koskaan ole väkinäistä vaan tietty rentous pysyy aina. Valmennuksen toiminnasta huomaa omistautumisen ja suunnitelmallisuuden. JyPKissä on ollut hienoa päästä seuraamaan kokeneiden ja korkeammalla sarjatasolla pelanneiden pelaajien tekemistä. Olen päässyt opettelemaan uuden pelipaikan lainalaisuuksia vielä erilaisen pelitavankin lisäksi, mikä on ollut mielenkiintoista ja kivaa vaihtelua”, Emma kertoo.

Virkiässä, SeMissä ja KaNussa aiemmin pelannut toppari Heidi Takala on saanut JyPKistä lisää motivaatiota uusien asioiden oppimisen ja kovan tason myötä. Heidi kommentoi ensimmäistä kauttaan JyPKissä seuraavasti:
“Olen tykännyt olla JyPKissä todella paljon. Tuntuu, että motivaatio on korkeammalla kuin pitkään aikaan, jota tietysti edesauttaa kova kilpailu peliajasta. Täällä JyPKissä on aiempiin joukkueisiin verrattuna kovempi tempo harjoituksissa, mikä kehittää paljon muun muassa havainnointia ja päätöksentekoa. Myös taktiseen puoleen on panostettu enemmän verrattuna siihen, mihin olen aiemmin tottunut. Tämä on mielestäni hieno juttu. Joukkueessa on ollut kaiken kaikkiaan huippua olla: joukkuekaverit ovat aivan mahtavia ja joukkuehenki on loistava, valmennus on todella hyvää ja treeneissä tehdään tosissaan, mutta silti pilke silmäkulmassa.”

JäPSistä JyPKiin vaihtanut laitapakki Maisa Ruohonen on kokenut N2-joukkueen ilmapiirin positiviisena ja kannustavana, sekä päässyt opettelemaan uutta pelityyliä.
“Olen pelannut JyPKiä ennen vain JäPSissä ja sielläkin ihan pikkutytöstä lähtien, joten vaihto uuteen seuraan oli tosi jännittävä. Treenit on yllättävän samantyyppisiä kuin vanhassakin seurassa, vaikka tempo onkin nopeampi. Joukkue on ollut äärimmäisen kannustava, positiivinen ja tsemppaava. Joskus olenkin miettinyt, mitä Jyväskylän vedessä on, kun kaikki tuntuvat olevan tosi hyvällä fiiliksellä sekä treeneissä että niiden ulkopuolella! Pelitavassa on vielä hieman totuttelemista, koska JyPKissä painotetaan pallon pitämistä ja pitkiä syöttöketjuja nopeiden vastahyökkäysten sijasta. Joka kerta kun saan pallon niin mun täytyy taistella "äkkiä ylöspäin" ajatusta vastaan, ja sen sijaan olla tietoinen muistakin vaihtoehdoista”, Maisa kertoo.

Laitalinkkinä pelaava Venla Pellikka (ei kuvassa) on pelannut aikaisemmin pääkaupunkiseudulla FcFj-Futurassa sekä Malmin Palloseurassa. Kesän hän on viettänyt Porvoossa kesätöissä ja käynyt peleissä sieltä käsin. “JyPKissä on ihana tunnelma ja meininki sekä joukkueessa että valmennuksen puolella. JyPKissä treenataan kovaa ja tavoitteellisesti, joka nostattaa myös omaa motivaatiota hurjasti. Sanoisin, että täällä “höllii” pelata ja treenata, niin kuin Jyväskylässä on tapana sanoa. Tästä joukkueesta olen saanut uutta intoa kehittyä futiksessa ja jos jotain joukkueelta on tarttunut minuunkin, niin uusi murre ja tapa puhua”, Venla kommentoi.


JyPKin uusia kasvoja pääsee näkemään vierasottelussa lauantaina 24.7. Lahdessa, sekä seuraavassa kotiottelussa 31.7. Viitaniemessä.


   
Lisää uutisia
Tytöt -05/-06 vihreä
«  Syyskuu   »
Kategoriat