2020-2021 oli hieno kausi JyPK -11 tytöillä!
23.10.2021 17:08 Uutiset / Tytöt -11

Äidit ja tyttäret

2020-2021 oli hieno kausi JyPK -11 tytöillä! Kausi huipentui useampaan tapahtumaan, jossa saattoi ihailla tyttöjen huimaa kehitystä. Mittelöitä oli sekä vieras- että kotirintamalla. Myös leikkimielinen, mutta erittäin täysillä käyty kamppailu äidit vastaan tyttäret –peli oli kovasti odotettu ja antoisa pelitapahtuma!

Ilveksen syysturnaus 25.-26.9 oli kilpajoukkueen syksyn yksi päätapahtumista. Tällä kertaa matkaan lähdettiin lauantaina heti aamusta 12 tytön voimin suuntana Tampere. Lauantain kolmessa alkusarjan pelissä vastassa olivat Espoon Palloseura, Ilves ja Sibbo Vargarna. Lauantain saldo oli kaksi voittoa ja niukka 1-0 tappio Ilvekselle. Tulos riitti sunnuntain mitalipeleihin. Lauantai ei ollut parasta JyPK:iä. Joukkueen pelistä puuttui yksi tai jopa kaksi vaihdetta, joita päätettiin lähteä hakemaan illalla ruokailun merkeissä Siipiweikoista. Hyvin siivet, perunat, erilaiset tikut sekä jäätelö näyttivät maistuvan. Mikä tärkeintä, naurua ja iloista menoa riitti koko illan ajan. Sunnuntaina kentälle asteli JyPK, joka halusi mennä täysillä ja näyttää parasta osaamistaan. Ensimmäisessä pelissä vastassa oli Ilveksen keltainen joukkue ja JyPK pyöritti kentällä komean 3-0 voiton. Finaalissa tuli odotettu revanssi Ilvestä vastaan. Finaali oli kahden Suomen kärkijoukkueen kova fyysinen taistelu ja tilaa sekä aikaa ei kentällä ollut yhtään. Varsinainen peliaika päättyi 2-2 ja mestaruus ratkaistiin rangaistuspotkuilla. JyPK kolmikko laukoi pallot pilkulta varmasti maaliin, kun yhden Ilves-pelurin veto karkasi maalin yli, niin JyPK:in mestaruusjuhlat olivat valmiina alkamaan. Hieno turnaus, josta on mukava lähteä kohti lokakuun Helmari-tapahtumaa Eerikkilässä.

Myös ”kotirintamalla” pelattiin vielä viimeisiä pelejä loppukaudesta. Peleistä näkyi selvästi, mitä kauden aikaan oli saatu aikaiseksi sekä yksilöinä että joukkueena. Jokainen tyttö löysi oman tavan pelata ja sitä kautta muodostui joukkueen yhtenäinen pelitapa. Tytöt pääsivät sisään voittavaan pelityyliin, miten pelejä käännetään. Joukkue on kasvanut kurinalaiseksi ja ymmärretään, että puolustamalla voitetaan pelejä. Yksilötaidot ovat kasvaneet. Valmennuksella on ollut mahtava katsoa tyttöjen kehitystä ja siksikin on ilo ollut valmentaa. Hyvä on lähteä sen pohjalta suunnittelemaan seuraavaa kautta!

Suuri loppuhuipennus kauteen oli myös ehdottomasti paljon odotettu äidit vastaan tyttäret –peli. Suoraan sanottuna, äideistä tuntui ennen peliä, että mitenköhän tässä käy. Selvää nimittäin oli, että tytöt olivat kehittyneet niin paljon kauden aikana, että äidit saivat pelätä todellista murskatappiota. Äidit pistivät kuitenkin odotettua taitavammin kampoihin ja osoittivat samankaltaista periksiantamattomuutta, kuin tyttäretkin. Huikea peli päättyi lopulta 2-2. Lopussa käytiin rankkarikisa, mutta merkittävää eroa ei sekään tuonut. Niinpä äidit saivat vielä lunastettua seuraavallekin kaudelle peli-oikeuden tyttäriä vastaan. Tyttöjen valmennuksesta kommentoitiinkin, että ”Oli ilo huomata, että taitavia tyttöjä tulee taitavista äideistä”.


   
Lisää uutisia
Tytöt -07
«  Marraskuu   »
Kategoriat