Leppävirta - elämyksiä täynnä
Julkaistu: 27.06.2021 00.00

Leppävirta - elämyksiä täynnä

Leppävirta jää pelaajille mieleen kovista peleistä, tosi lämpöisistä keleistä, yhdessäolosta ja ennen kaikkea ensimmäisestä joukkueen pelireissusta, jossa oltiin yötä! Leppävirran turnaukseen osallistuttiin kahdella joukkueella. Toinen joukkue pelasi omanikäisiä vastaan ja toinen joukkue vuotta vanhempia vastaan.

Omanikäisiä vastaan pelaavaa joukkuetta luotsasi Aki Virtanen. Aki kommentoi viikonloppua näin: "Pelit menivät T10-sarjan osalta (syntyneet 2011) hienosti. Luonnonnurmi teki alkuun syöttöpelin tahmeaksi, mutta pian tytöt oppivat hitaamman alustan niksin. Keli oli raju, mutta joukkueena kasvoimme hyvin yhteen, ja saimme tavoitteet saavutettua. Monelle tytölle tämä oli ensimmäinen kilpatason turnaus, joten tsemppiä ja tahtoa vaadittiin. Hieno turnaus kaiken kaikkiaan, ja mitali on aina mitali."

Vuotta vanhempia vastaan pelaavaa joukkuetta johti Jani Sallinen. Jani kertoo: "Maaliskuun lopussa aloitettu kova harjoittelujakso sai odotetun mittarin vuotta vanhempien tasonmittausturnauksessa Leppävirralla. Ennakkoon vastuksen tiedettiin olevan alueidensa huippuseuroja: HJK Akatemia, KuPS, ONS, VIFK ja FC Nokia.

Lauantain otteluohjelma oli todella rankka. Neljä peliä lyhyessä ajassa vaati tytöiltä kovaa fysiikkaa ja tahtoa pelata myös väsymyksen painaessa. Molemmista haasteista selvittiin erittäin hyvin. Sunnuntaina helle nousi yli +30 asteen ja keli oli todella rankka. Myös sunnuntaina pelattiin todella laadukasta jalkapalloa.

Seitsemän joukkueen turnauksessa loppusijoitus oli viides ja ei mitalikaan kauas jäänyt. Kahdessa pelissä vastustaja iski viime hetkellä maaliin ja menetimme kallisarvoisia pisteitä karvaalla tavalla.

Pystyimme pelaamaan vuotta vanhempia huippujoukkueita vastaan tasaväkisesti ja se ei jäänyt huomaamatta myöskään vastustajien valmentajilta. Tyttöjen taistelua ja taitoa ihasteltiin yli joukkuerajojen."

Huipputurnaus siis kaikinpuolin! Huoltojoukotkin nauttivat olostaan. Jännitystä riitti. Kiitos Vesileppikselle yöpaikasta ja kylpylän riemuista! Kotijoukot saivat osallistua turnaukseen ruudun kautta, pelit kuvattiin ja jännitystä riitti myös kotona. Pelejä onkin katsottu useaan kertaan myös kotiin onnellisena palanneen pelaajan kanssa.

- Marja Lehtoranta (kotijoukoista) -

Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä