Lahden Masto Cupista menestystä koko joukkueelle!
Julkaistu: 19.08.2021 00.00

Lahden Masto Cupista menestystä koko joukkueelle!

Jo aiemmin tutuksi tullut Lahden Masto Cup oli koko ikäluokan elokuun päätapahtuma. Matkaan lähdettiin lähes koko ikäluokan voimin, ainoastaan yksi pelaaja ei päässyt osallistumaan. Myös yhteistyöseura Leppäveden Lepän viisi tyttöä oli mukana turnauksessa. Masto Cupissa pelattiin tällä kertaa omanikäisten kilpa- ja haastesarjaa. Matkaa taitettiin bussilla ja turnaukseen sopien saatiin kokea yön yli -reissu, mikä on aina omiaan hitsaamaan joukkuetta yhteen. Pelireissulle valmistautuminen ja siellä oleminen opettivat omatoimisuutta ja vastuullista tekemistä. Pelikentillä ja pelien ulkopuolella koettiin tärkeitä yhdessäolon hetkiä. Myös pelillisesti Lahden Masto Cup oli menestys. Masto Cupissa pelattiin tällä kertaa omanikäisten kilpa- ja haastesarjaa.

Kilpasarjaa valmentanut Jani Sallinen kuvaa joukkueen pelaamista näin: "Kilpasarjassa JyPK pelasi koko turnauksen ajan tasapainosta jalkapalloa ja vaikka vastassa oli laadukkaita joukkueita, niin tilanteet olivat JyPK:n maalilla todella vähissä. Vastaavasti oma hyökkäyspelaaminen ja pallon hallinta oli koko turnauksen ajan edellä sarjan muita joukkueita ja ansaittu mestaruuspokaali matkasi Jyväskylään tyttöjen riemuksi. Kuusi peliä ja kuusi voittoa maalierolla 21-0 oli valmennukselle mukavaa palautetta tyttöjen kehittymisestä ja pelaamisen laadusta."

Haastesarjan valmentaja Aki Virtanen analysoi hyvin pelannutta joukkoaan: "Masto Cup 2021 meni pelillisesti hienosti. Tytöt päättivät ennen ensimmäistä peliä, että helpolla ei maaleja meille tehdä viikonlopun aikana, ja tämän myös pitivät. Kuudessa pelissä meidän taaksemme tehtiin ainoastaan yksi maali ja sekin loppuottelussa. Kaikki tytöt kasvoivat turnauksen edessä yksilötasolla, mikä onkin toivottavaa tällaisissa tapahtumissa. Tämä hinaa joukkuetta kokonaisuudessaan valtavasti eteenpäin, ja eräänlainen joukkueen identiteetti syntyi. Vastustajat olivat meidän pelillisiin teemoihin ja taitotasoihin sopivia, saatiin pelata kokoajan parasta peliämme, ja pelit kovenivat luonnollisesti peli peliltä. Ja paras peli olikin joukkueeltamme loppuottelu, siinä tytöt niin henkisesti kuin fyysisesti laittoivat kaiken peliin, ja sarjamme paras joukkue oli välillä hätää kärsimässä. Lähiaikoina valmennus keskittyy tämän joukkueen osalta, yksilötasolla teknisen suoritustason nostamiseen sekä joukkueen taktisen pelin kehittämiseen."

Tästä on mahtava jatkaa kohti syksyn pelejä ja turnauksia.

Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä