Viikkokatsaus: 15- ja 14-vuotiaiden Liigat käynnistyvät
Julkaistu: 31.03.2022 00.00

Viikkokatsaus: 15- ja 14-vuotiaiden Liigat käynnistyvät

Liiga Pohjoinen, Helmariliiga, Naisten Ykkönen – tulevalla viikolla monet JyPK-joukkueet pelaavat kilpailullisia otteluja. Tässä pieni katsaus:

T15 Liiga Pohjoinen
La 2.4. JyPK YJ – Klubi-36 YJ (15:15 Vehkalammen lp)
Viikonlopun aloittavat 2007-syntyneet, jotka kohtaavat lauantaina kotikentällä Klubi-36 YJ:n. Yläsavolaiset saavuttivat liigapaikan helmikuussa rankkaritrillerissä FC Sport-j Vaasaa vastaan.
JyPK:n osalta kausi alkaa vasta nyt. Edessä on 9 ottelua Kokkolassa (KPV), Vaasassa (VIFK YJ), Oulussa (ONS), kotona Klubi-36:n lisäksi Kronoby YJ:a, STPS/Yllätystä, HauPa:a ja KuPS:a vastaan sekä paikalliskamppailu PaRi YJ:n kanssa, ennen kun kuusi parasta pääsevät syksyn yläloppusarjaan.
Viime kaudella Panu Halmeen joukkue pääsi lopulta neljäntenä lopputurnaukseen, joten vähintään yläloppusarja on realistinen tavoite.
Matka luonnollisesti helpottuu hakemalla hyvä tulos kauden avauksesta.

T14 Liiga Pohjoinen
Su 3.4. JyPK T08 – VPS J/Sport YJ (13:00 Vehkahalli)
Vuotta nuorempi ikäluokka eli 2008-syntyneet pelaavat sunnuntaina Vehkahallissa. Tässäkin on kyse Pohjoisesta Liigasta, sarjasysteemikin on sama kuin ylhäällä mainitussa T15 Liigassa.
Paula Havukaisen joukkueelle tämä on ensimmäinen kausi isolla kentällä. Tammikuun Helmariliigan pelit antoivat tytöille jo hyvän taktiikkaharjoituksen, miten 11v11-pelissä kannattaa liikkua.
Sunnuntain vastassa on Vaasan Palloseuran ja FC Sportin junioreiden yhteisjoukkue.

Naisten Ykkönen
Su 3.4. Ilves /2 – JyPK (15:00 Kaupin urheilupuisto, Tampere)
Sunnuntaina pelaa myös edustusjoukkue. Ykkösen kausi alkoi 0-0-tasapelillä PK Keski-Uudenmaan vieraana, mikä oli hyvä tulos ottelusta yhtä sarjan ennakkosuosikeista vastaan. Ilves /2:a vastaan odotukset ovat korkeammalla, vaikka koskaan ei tiedetä, kuinka monta pelaajaa Ilveksen edustuksesta löytää tiensä kakkosjoukkueen kentälle. Voitto helpottaisi tässä vaiheessa menoa kohti seuraavia haasteita.

T13 Helmariliigassa kävi hassusti
Kaksi Pallokerhon joukkuetta matkustaa viikon sisällä Eerikkilään pelaamaan Helmariliigaa. Sunnuntaista tiistaihin (3.-5.4.) 2010-syntyneet kohtaavat EPS, ONS YJ, KuPS, Ilves, HJK, Honka ja TPS. Keskiviikosta perjantaihin (6.-8.4.) sinne lähtee myös vuotta vanhempi, 2009-syntyneiden ryhmä. Heidän vastustajansa alkulohkossa ovat TPS, ONS YJ, Honka ja EPS.

JyPK osallistuu T13 Helmariliigaan kahdella joukkueella ja yhteisjoukkueena Team LKP Laukaan kanssa. JyPK YJ/2 pelasi keskiviikkona Mikkelissä. Itäisen alueen turnauksessa ottelut olivat erittäin tiukat. Jokaisessa JyPK YJ/2:n peleissä nähtiin tasan yksi maali. Kahdessa ottelussa ratkaisevan maalin teki vastustaja ja kahdessa JyPK. Joukkueemme hallitsi palloa, mutta ei onnistunut hyödyntämään kahdessa pelissä luotuja maalipaikkoja.
Hieman hassusti kävi, kun JyPK hävisi ottelut FC Herttaa ja Itäisen alueen yhteisjoukkuetta vastaan, mutta voitti PEPO Lappeenrantaa ja Palokan Rientoa vastaan 1-0 lukemin. Hassu se on siksi, kun lopputaulukossa järjestys on juuri toisinpäin: FC Hertta Joensuu ja Itä 1 pysyivät kolmantena olevan JyPK YJ /2:n takana, Palokan Riento oli toisena ja PEPO vei lohkovoittajana ainoan jatkopaikan 7 pisteellä. JyPK haki 6 pistettä.

Tulokset T13 Helmariliiga (Ke 30.3.2022)
JyPK YJ /2 - FC Hertta 0-1
PaRi - JyPK YJ /2 0-1
Itä YJ - JyPK YJ /2 1-0
JyPK YJ /2 - PEPO 1-0

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä