OctoCup 2021 - Kultaa Jyväskylään!!
Julkaistu: 10.10.2021 00.00

OctoCup 2021 - Kultaa Jyväskylään!!

Voittoisan Hippo-turnauksen perään turnausrintaman katseet suunnattiin äärimmäisen kovaan lokakuiseen turnauskauden päätökseen - EBK:n järjestämään OctoCup-turnaukseen vuosimallia 2021. Mukana olisivat lähes kaikki ikäluokan huippujoukkueet, joten pelillisesti osattiin odottaa jälleen kovia haasteita.

Monella tavalla haastavan kauden kruunaus hyvillä peleillä oli kärkitavoitteena, kun lähdettiin kotoa lauantai-aamuna silmät ristissä kohti Keski-Espoon vehreämpiä tekonurmia. Voi veljet ja siskot, kun monella herätyskello soitti karmivaa sävelmäänsä aamuneljän tienoilla ja viiden pintaan alkava matka kohti Espoota alkoi. Nuorille urheilijanaluille päivän tärkein oppi varmasti oli se, että unella on merkitystä, ja että toimihenkilöiden olisi syytä varata hotelli jo edelliselle illalle.

Kahdentoista jypykän voimin lähdettiin kaatamaan kaikkia esteitä tieltä. Neljä kovaa peliä jo lauantaina. Edes väsymys ei menoa haitannut. Maaliakaan ei päästetty. Paikkoja luotiin ja tehtiin tarvittavat itse. Joukkue kasvoi koko ajan silmissä, vaikka taitava turnausemäntä EBK, aina kova VJS, takuuketterä Ilves ja legendaarinen PK-35 pistivät kovasti kampoihin. Alkulohkon voitto ansaitusti ja suora paikka välieriin.

Ilveksen kaataessa kovasta toisesta lohkosta tulleen FC Nokian rankkareilla, revanssipeli välierissä oli kihelmöivä tosiasia. JyPKin kone ei kuitenkaan tässä vaiheesa ollut edes Ilveksen pysäytettävissä. Turnaustaulukkoa finaalin edellä tarkasteleva huomasi, että kolme neljästä mitalipelien joukkueesta oli omasta alkulohkostamme ja neljäs olikin oma finaalivastustajamme, oman lohkonsa suvereenilla maalierolla hoitanut fyysinen ja energinen, kolme edellistä OctoCupin kilpasarjaa voittanut, KaaPo.

Finaali olikin totta totisesti vääntö, eikä KaaPo päästänyt Jyskälän tyttöjä helpolla. Puolustuksemme viimeiset salpalinjat testattiin kunnolla. Aunen mainiolla 1-0 maalilla ei päästy liian pitkään juhlimaan, kun KaaPo tuli tasoihin kulmapotkun jälkitilanteesta. Toisella puoliajalla kaksi vastaan kaksi tilanteessa Miitta kuitenkin saa annettua vauhdista komean syötön Aunelle, joka repii itsensä irti topparien pihdeistä ja sijoittaa komeasti voittomaalin JyPKille - 2-1. Kovasta lopun paineesta huolimatta KaaPo ei pysty murtamaan lukkojamme, sen sijaan JyPKille viimeisillä minuuteilla tuomittu rangaistuspotku olisi saattanut vielä kaunistella voittolukemia, mutta se viuhuu aavistuksen tolpan vierestä ohi.

Huikea joukkue tämä OctoCupin voittanut JyPK09-nippu, ei voi muuta sanoa. Mustat taisteluraidat poskissa ja peliä edeltäneen tsemppiringin huutojen kaikuessa vieläkin korvissa, muuta vaihtoehtoa ei kai olisi lopputulokselle ollutkaan. Kultaa ja komea pysti Jyväskylään!

Kiitos koville vastustajille ja kiitos EBK:lle hienosti järjestetystä laadukkaasta turnauksesta!

Seuran uusimmat