B18, B18 SM karsinta

JyPK TB - ONS  2 - 1

Jyväskylä, Vehkahalli

SM-karsinta: JyPK - ONS 2-1

Pelin alku oli kylmää pohjoistuulta, valkoisissa pelannut ONS oli aktiivinen, halukas ja korkea prässi ajoi kotijoukkueen kerta toisensa jälkeen vaikeuksiin pelin avaamisessa. Viimeistään neljäs syöttö päätyi valkopaidoille ja paine säilyi jatkuvana jypykkä-päädyssä. Etenkin vasemman laidan kautta ONS pääsi murtautumaan päätyyn ja hakemaan keskityksillä maaleja. Mutta vihreä joukkue siivosi maalinedustansa tehokkaasti, jos muilla kentän alueilla valkoinen oli valttia niin vaarallisimman alueen puolustamisessa kotijoukkue oli vahva. Lisäksi Nanna otti ne tarvittavat kopit ja pikku hiljaa myös vihreä joukkue sai siirrettyä palloa pois omalta kenttäpuolikkaaltaan.

Puolen tunnin kohdalla ONS-maalivahti joutui ensimmäisen kerran tositoimiin, Veeran alakulmavetoon hän venyi ja piti maalinsa koskemattomana. Muutama minuutti myöhemmin ONS lähti avaamaan peliä lyhyellä, Tiia ja Veera tekivät onnistuneen prässin, Veera pääsi ryöstämään pallon moken jaloista ja puolustajan vastustuteluista huolimatta 1-0 maali painui oululaisten maaliin. Alun painekattilasta selviytyminen purkautui maaliriemuna. Ja vain pari minuuttia myöhemmin vihreä iski uudelleen: Veera voitti pelivälineen keskustassa, tuomari katsoi hyödyn ja antoi pelin jatkua rikkeestä huolimatta, Veera vapautti Pauliinan nousuun oikeassa laidassa, Pauliina vei puolustajan B18-kiskalle mokkapalaa nauttimaan ja syötti takaviistoon Adidalle. Anida ohjasi pallon vasempaan alakulmaan, 2-0 antoi lisää kylmää vettä vierasjoukkueen niskaan. Lopun ensimmäisestä puoliajasta JyPK sai pelattua varmasti, pallo oli ONSsilla mutta todella vaarallisia paikkoja ei syntynyt. Ensimmäisen puoliajan vaarallisimmassa tilanteessa pallo kävi JyPK:n maaliviivalla, mutta Venla ponnautteli päällään muutaman kerran palloa selvemmille vesillle ja ensi maalin synnyn.

Toinen puoliaika jatkui ONS:n hallinnassa, kotijoukkueella oli muutama terävä vastahyökkäys. Mitä pidemmälle ottelu eteni sitä enemmän JyPK voitti kaksinkamppailuja ja se piti ONS:n pois todella hyvistä maalipaikoista. Nanna sai kyllä muutaman vaarallisen tilanteen tälläkin puolikkaalla torjua. Lopulta vierasjoukkueen yritys palkittiin: vasemmalta laidalta murtautuminen antoi ONS-hyökkääjälle aikaa sijoittaa 2-1 kavennuksen ohi Nannan. Ottelun viimeiset reilut viisi minuuttia JyPK sai kuitenkin pidettyä vaaralliset tilanteet vähissä ja tuomarin vihellys päätti tiukan taistelun kotivoittoon. Iloiset ilmeet osoittivat kyseessä olleen todella tärkeät kolme pistettä.

ONS oli todella vahva, vielä kovempi kuin edellisen pelin Ilves. JyPK sai kuitenkin kovan puolustustaistelun kautta pidettyä nollan ja maalit alkoivat kääntämään peliä henkisellä puolella jypyköille. Ja toisella puoliajalla halukkaampi osapuoli vei kaksinkamppailut ja se myös esti vierasjoukkuetta saamassa ensimmäisen puoliajan kaltaista painetta.Kolmen ottelun jälkeen kuusi pistettä, tämä pitää karsinnan osalta pallon omissa jaloissa. Seuraava ottelu on HauPaa vastaan 15.2. Vehkahallissa.

Ottelun tilastot Palloliiton Tulospalvelusta.

Tilastot

2 - 1

ONS
(2-0)
34'MaaliLamberg Veera
37'MaaliHalttunen Anida