B18, B18 SM sarja

JyPK TB - EBK  2 - 2

Jyväskylä, Hippos N

JyPK - EBK 2-2 (1-0)

Hippoksen nurmella nähtiin värikäs ja vaihteleva peli, niin sään kuin itse pelin osalta. Ottelun alku lähti hienoisella kotijoukkueen hallinnalla, muutama maalipaikan puolikaskin saatiin rakenneltua espoolaisten maalin eteen. Ottelun edetessä sinivalkoinen EBK otti pallonhallinnan ja peli alkoi pyörimään kotijoukkueen päädyssä. Maalipaikkoja EBK sai luotua kaikkiaan puolenkymmentä: osa tuli onnistuneista prässeistä, muuta pitkän pallonhallinnan jälkeen palloa rauhallisesti liikuttelemalla. JyPK yritti katkoon päästessään avata peliä, mutta ne päätyivät järjestelmällisesti joko hävittyyn kakkospalloon tai huonoon syöttöön. Nanna joutui torjumaan pari vaarallista yläkulmalaukausta, suurin osa laukauksista suuntautui kuitenkin ohi tai kohden Nannaa. Ensimmäisen puolikkaan lähestyessä loppuaan JyPK sai hieman paremmin pelistä otetta, Pauliinan ja Cecilian paikanvaihto auttoi, Pauliinan kautta saatiin muutamia vaarallisia hyökkäyksiä. Yhden vasemman laidan nousun jälkitilanteesta Tiia tiputti Inkalla, hänen painava laukaus meni puoli metriä maalin yli. Kotijoukkue sai vajaat viisi minuuttia ennen puoliaikaan ensimmäisen kulmapotkunsa. Kulman antoi vasemmalta Inka, EBK vahti osui hieman palloon mutta se päätyi taka-alueelle Nellille ja hän roikotti pallon korkeassa kaaressa takakulmaan, 0-1. Vielä ennen puoliaikaa Nanna aiheutti pienen jännityshetken kotikatsomolle: 1v1 pelaaminen EBK kanssa johti siihen että Nanna ponnautti pallon takaisin itselleen espoolaispelaajan reidestä. Taukotilanne 1-0 vastoin pelitapahtumia, toisena tilastomerkintänä oli varoitus EBK:n Saga Hakoselle hänen tempaistuaan Emmi Lahtelan nurin.

Toinen puoliaika alkoi tasaisesti, kotijoukkue pääsi reagointipelaamisesta pykälän lähemmäksi ennakoivaa pelityyliä ja yhtenä asiana oli saada hieman paremmin otetta EBK:n dominoivasta keskikenttäpelaajasta, Jeanette Törrösestä. 55. minuutilla EBK hyökkäsi vasemmalta, Alexandra Lampisen ekan laukauksen vajaasta kahdestakympistä Siiri K peitti, mutta toisen Alexandra tykitti vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan, 1-1 todella tyylikkäällä tavalla. Reilut kuusi minuuttia tästä oli kotijoukkueen erikoistilanteen vuoro onnistua: Inka antoi sivuvaparin 30 metristä, pallo päätyy Tiialle ja hän ohjaa 2-1, kotijoukkue taas kiinni tärkeissä kolmessa pisteessä. Tämän jälkeen EBK saa taas otetta pelistä, mutta vaarallisia paikkoja ei synny. Kunnes 74. minuutilla EBK pelaa puolittaisen erikoistilanteen hyvin. Emmin huoltotauon jälkeen EBK jatkaa tuomaripallolla, nosto boksiin yli 30 metristä on tarkka ja JyPK puolustukselta karannut Pinja Lönnqvist ohjaa ohi Nannan, 2-2 ja taas ollaan jakamassa pisteitä. Tämä tasoitus saa kotijoukkueen heräämään ja pelillisesti paras vartti on se ottelun viimeinen. JyPK katkoi EBK hyökkäykset puoleen kenttään ja sai puolenkymmentä maalipaikkaa niin kulmapotkuista kuin toimittamalla palloa maalin eteen. Lähimmäksi maalia pääsi Tiia, puolittaisen läpiajon jälkeinen sijoitus ohitti maalivahdin mutta valitettavasti niukasti myös maalin. Ja vielä ennen loppuvihellystä EBK sai sen oman paikkansa. Ensin Nanna venyi oikeaan yläkulmaan suuntautuneen kaaripallon kulmaksi ja työvuoron viimeinen urotyö oli torjunta kulman jälkitilanteesta syntyneeseen EBK laukaukseen. Huh, huh, olipa draaman kaarta tarjolla.

Sää oli myös vaihteleva, ensin pilvipoutaa ja tuulta, sitten pientä sadetta, aurinkoja ja enemmän sadetta, kaunis saateenkaari kentän taustalle ja lopuksi aurinkoa. Tänään sateenkaaren päissä oli yksi piste molemmille joukkueille, ainakaan pelin jälkeen se ei JyPK:n osalta aarteelta tuntunut. Ja EBK:n osalta sillä ei pidetä yllä edes pienenpieniä mitalitoiveita.

EBK pelasi hyvin ja ilman kotijoukkueen viimeisen vartin painostusta olisi maalipaikoillaan ollut lähempänä kolmea pistettä. JyPK paransi ottelun edetessä, mutta aivan parasta kotijoukkuetta ei tänään nähty. Hippoksen nurmi ei ollut priimakunnossa, mutta espoolaiset näyttivät, että ei se alustasta ole kiinni. Kolmesta Hippoksen kotiottelusta yksi piste, voi olla että koko JyPK joukkue odottaa innolla seuraavaa tekonurmella pelattavaa kotipeliä PK-35:ttä vastaan. Tasapeli pitää mitalitaiston elossa, antaen jopa vielä useammalle joukkueelle mahdollisuuden päättää kauden mitalit kaulassa. JyPK on kolmatena tasapisteissä PK-35:n kanssa, ONS seitsemäntenä kaksi pistettä perässä. Ja siihen väliin mahtuu yhden ottelun vähemmän pelannut FC Honka sekä P-Iirot yj ja Ilves. Kolme viimeistä ottelukierrosta tulevat olemaan sitä parasta jännitysnäytelmää, järjestyksessä TPS (vieraspeli 12.9.), PK-35 (kotiottelu 20.9.) ja KPV (vieraspeli 26.9.) päättävät kauden.

(1-0)
42'MaaliHusu Nelli
55'MaaliLampinen Alexandra
61'MaaliImmonen Tiia
74'MaaliLönnqvist Pinja