SM-karsinnan alku lähestyy
Julkaistu: 26.01.2021 00.00

SM-karsinnan alku lähestyy

Karsintasarja pelataan alla kuvatulla tavalla:

SM-karsintasarja koostuu 12:stä SM-sarjassa edellisellä kaudella pelanneesta joukkueesta, Ykkösen kolmesta lohkovoittajasta sekä parhaasta lohkokakkosesta ja kolmesta parhaasta sellaisesta Laura Kalmariin ilmoittautuneesta joukkueesta, joilla ei ole jo edustusta karsintasarjassa.

SM-karsintasarja pelataan kahdessa lohkossa yksinkertaisena sarjana. Karsintasarja pelataan tammi-huhtikuussa. Molemmista lohkoista lohkojen neljä parasta jatkavat SM-sarjaan. Lohkojen 5. sijoittuneet joukkueet kohtaavat toisen lohkon 6. sijoittuneet, ja näiden otteluiden voittajat jatkavat SM-sarjaan ja häviäjät Ykköseen. Karsintaottelut pelataan yksiosaisina lohkossaan 5. sijoittuneen kotikentällä*. Karsintasarjassa lohkojen 7. ja huonommin sijoittuneet jatkavat Ykkösessä. SM-sarjaan jaetaan lähtöpisteitä molempien SM-karsintasarjalohkojen sijoitusten perusteella molempien lohkojen kolmelle parhaalle 3p-2p-1p. SM-sarja pelataan 10 joukkueen kaksinkertaisena sarjana. Ikäraja on 1.1.2003 ja sen jälkeen syntyneet.

*Ottelut pelataan yksiosaisina paremmin sijoittuneen kotikentällä. Ottelussa ei huomioida UEFA: n vierasmaalisääntöä. Mikäli ottelu päättyy tasan, niin pelataan välittömästi jatko-ottelu 2x15 min. Mikäli tilanne on jatko-ottelun jälkeen edelleen tasan, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.


Sarjan otteluohjelma ja sarjataulukot Palloliiton Tulospalvelussa

Karsintojen ensimmäinen ottelu on JyPK - PK-35 lauantaina 30.1.2021 klo 13 Vehkahallissa. Yleisöä halliin ei saa tulla, ottelu tullaan lähettävään SolidSportin kautta. Linkki julkaistaan otteluennakon yhteydessä lähempänä pelipäivää.

Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä