Esittely
Ottelutilastot
JyPK TB - PK-35
2020 - B18 - B18 SM sarja
Klo 14:00 Jyväskylä, Viitaniemi TN
20
Syy

Kauden viimeinen kotipeli, panoksena mitalit


Toiseksi viimeinen ottelu kauden SM-sarjassa on viimeinen kotiottelu, peliareenanan tuttuakin tutumpi Viitaniemen tekonurmi. Samalla rouhenurmella kausi alkoi ja mikä onkaan parempi paikka kauden kotiottelut päättää. Vastaan tulee vieraita pääkaupungista, kun tiukasti mitalikamppailussa mukana oleva PK-35 saapuu kamppailemaan sarjapisteistä. Sarjataulukossa eroa on JyPK:n (toisena) eduksi 2 pistettä, PK-35 (viidentenä) kaipaa kipeästi pisteitä pysyäkseen mukana mitalikamppailussa viimeiselle ottelukierrokselle asti.

Kotijoukkue palasi ottelutauolta voitokkaasti Kupittaalla, kun TPS kaatui erinomaisella pelillä 0-5. PK-35 pelasi kotonaan tasan ONS:ia vastaan, tästä ottelusta kumpikaan ei lähde tasapeliä hakemaan. Kotijoukkueena kokoonpanossa ei ole luvassa merkittäviä muutoksia, joten ennakkoon JyPK on hienoinen suosikki ja PK-35 haastaja. Toivottavasti kotiyleisö löytää paikalle, nyt tarvitaan sitä 12. kenttäpelaajaa!

Ottelu Palloliiton tulospalvelussa.

Live-lähetys SolidSportissa.

JyPK - PK-35


Runsas kotiyleisö pääsi nauttimaan tasaisesta kamppailusta, kun kotijoukkue kamppaili PK-35:n kanssa molemmille joukkueille tärkeistä pisteistä toiseksi viimeisellä ottelukierroksella. Ottelu alkoi vierasjoukkueen hallinnalla, pallo pyöri muutaman kerran alueella, mutta todella vaarallisia paikkoja ei syntynyt. Peli tasaantui kotijoukkueenkin saadessa syöttöketjujaan pidemmiksi. Nannan pääsi ensimmäisen kerran kunnon torjuntaan kymmenen minuutin kohdalla, kun hän venyi alueen rajalta lähteneeseen vetoon ja poimi pallon oikeasta alakulmasta. Puoliaika jatkui vierasjoukkueen hienoisella hallinnalla, todella vaarallisia paikkoja ei kuitenkaan syntynyt. PK-35 tuli laidoilta ja keskitti maalille, JyPK pyrki suoraviivaisemmin maalia kohden.

Toisen jakson alku alkoi ensimmäisen tapaan PK-35 hienoisella otteella, mutta kuten ensimmäiselläkin JyPK pääsi pikku hiljaa paremmin peliin kiinni. 55. minuutin kohdalla JyPK sai rajaheiton syvällä PK-35 alueella, Pauliina sai pallon ja pääsi päädyn kautta murtautumaan, pallo keskelle ja Cecilia teki ottelun avausmaalin, 1-0. Tämän jälkeen ote oli PK-35, mutta se näkyi lähinnä pallon pitämisenä JyPK:n rangaistusalueen ulkopuolella,ja sieltä tulleina kaukolaukauksina tai keskityksinä. JyPK:n pitkän hyökkäyksen jälkeen PK-35 pääsi iskemään vastaan: puolustuslinjan syöttö tavoitti pelaajaan keskiympyrästä, pallo haltuun ja tyhjää pois, sen jälkeen vapauttava syöttö JyPK:n laitapuolustajan ja topparin väliin, 1v1 taiston voittaen Maria Calonius pisti pallon etuyläkulmasta Nannan ohi, 1-1 tasoitus 83. minuutilla. Ottelun lopussa kotijoukkue sai vielä kolme vaarallista maalipaikkaa (kulmapotku, Taon laukaus, vapaapotku reilusta 20 metristä), PK-35:kin sai pari hässäkkää Nannan maalille. Tasapeli jäi kuitenkin tulostaululle ja molempien joukkueiden päät painuivat: tulos oli molemmille niin lähellä tappiota pistesarakkeen näkökulmasta.

JyPK:n valmentaja Timo kuvasi pelin jälkeisiä tunnelmia tyhjäksi, pelien vähetessä panokset kasvavat vaikka kauden jokaisesta pelistä on saatavissa samat pisteet. Ottelu oli Timon mielestä tasainen, vastustajalla tilastoissa enemmän laukauksia ja pallonhallintaa, todella vaaralliset paikat myös hyvin tasan. Joten tulos olisi voinut olla tasapelin sijaan toinenkin, etenkin kun johtoasemassa peli pysyi siihen PK-35:n vastahyökkäykseen asti hyvin tasapainossa. Yksi peli vielä jäljellä, sinne antamaan paras tulos ja lasketaan sitten pisteet, tuumi valmentaja.

Tasapeli muutti sarjataulukkoa JyPK:n osalta niin, että vaasalaiset voittanut Ilves nousi pisteellä oli kolmanneksi, tasapisteisiin EPS:lle hävinneen FC Hongan kanssa. Joten mestari-HJK:n jälkeen sijat 2-6 ovat vielä eläväisessä moodissa. Kahden mitalin värit tullaan ratkaisemaan otteluissa KPV-JyPK, Ilves-EPS ja Honka - EBK. Jännitystä on siis ilmassa kauden loppuvihellyksiin asti. JyPK:n oma osuus on hoitaa kokkolasta pisteet ja katsoa sen jälkeen noiden kahden muun ottelun tulokset.


Ottelun tiedon Palloliiton tulospalvelussa.

Ottelun tallenne SolidSportissa

Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
TB 1 - 1
(0-0)
55' Maali Ek Cecilia

83' Maali Calonius Maria
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Lokakuu   »
Kategoriat