Esittely
Ottelutilastot
TPS - JyPK TB
2020 - B18 - B18 SM sarja
Klo 15:00 Kupittaa 8 nurmi
12
Syy

Paluu tauolta: TPS - JyPK


Lähes kolmen viikon ottelutauko päättyy Turussa, kun Kupittaan nurmella pelataan kolmanneksi viimeinen ottelu. Kahden edelliskierroksen tasapelin (FC Honka vieraissa, EBK kotona) jälkeen voitto kyllä maistuisi. Ja kun kauden vieraspelit ovat sujuneet tappioitta, niin vahva usko tuon putken jatkumiseen saattelee joukkueen länsirannikon bussimatkalle. Tauon aikana on myös sairastupa tyhjentynyt, joten joukkueessa vallitsee positiivinen vire.

TPS pelaa ilman suurempia panoksia, eroa mitalitaistoon on liikaa. Tämä antaa mahdollisuuden vapautuneeseen peliin, eikä niitä pisteitä ole valmiiksi eväsrasiaan jyväskyläläisille pakattu. Mitään maali-iloittelua ei juuri nyt kristallipallostani näy, eiköhän kolmeen pisteeseen pari-kolme maalia riitä.

Ottelu Palloliiton tulospalvelussa

Live-lähetys Solidsportissa

TPS - JyPK 0-5


Kupittaan nurmella pelatun ottelun voi tiivistää lauseeseen: kauden tasapainoisin ottelu surkeimmissa olosuhteissa. Valmentaja-Timo oli laatinut pelisuunnitelman matalalta puolustavan TPS:n varalta ja se suunnitelma onnistui täydellisesti. Venla ja Annu saivat operoida toppareina kevyen paineen alla, saaden leveyttä Emmiltä ja Nelliltä. Laidalla märkää nurmea laittoivat rullalle Riikka Lilja ja Niia Salminen, harvemmin edustusjoukkueesta mukaan pääsevät näyttivät loistavaa esimerkkiä asenteen olemisesta 100 peliympäristöstä riippumatta. Keskustan Pauliina ja Tao saivat paljon enemmän tilaa kun palloa kierrätettiin laajalla alueella, Tiia ja Veera olivat aktiivisia isolla tontilla. Ja kun JyPK sai palloa hallita mielin määrin ja paikkoja sopivasti vaihtaen tykkäsi siitä myös tulostaulu. Kuuden minuutin kohdalla Emmi pelasi vahvan nousun jälkeen takaviistoon Riikalle, joka laukoi 0-1. Kuusi minuuttia lisää ja Veera laukoi Riikan pohjustamana maalin edustan irtopallon sisään. Kolmas maali oli taideteos: Annun kautta Nellille, siitä Riikalle ja Niia takatolpalta sisään 0-3 ja ottelun pisteet oli jaettu puolen tunnin pelin jälkeen. Ja vielä ennen taukoa Tiia laukoi etutolpalta Riikan tarjoilusta 0-4.

Toisella puoliajalla peli pysyi edelleen JyPK:n hallinnassa, ja 0-5 maali syntyi vapaapotkusta (Pauliinan eteneminen pysäytettiin paidasta repien). Riikka antoi vaparin, Emmi kimmotti sen muurista Niialle ja hän laukoi 0-5. Vaihdoissa kentälle pääsivät varusteena vesisateessa kastelemaan Inka, Cecilia, Siiri, Sanna ja Noora. Myös vaihtojen jälkeen pelin virtaus säilyi ja maalipaikkoja syntyi kotijoukkueen maalille useisiin lisäosumiin. Ja Nanna nollapeli vaati tänään yhden kunnon torjunnan, muutoin peli pyöri aivan toisaalla. Videoanalyytikko-Marko tuumikin TPS:n pyrkineen jäädyttämään Nannan valitulla pelitaktiikalla ja kai se osittain onnistui kun Nanna kiirehti joukkuekuvan sijaan pukkariin lämmittelemään.

Keli oli sateinen, enemmän sateinen, tuulinen ja sateinen ja lopuksi vielä sateinen. Kuivaa vaatekappaletta sai etsiä, vaikka Addun sadeasu itselläkin päällä oli. Ja kuten bussikuskimme asian tiivisti: en olisi koiraanikaan tuohon keliin pakottanut. Mutta peli oli loistava ja kun TPS antoi mahdollisuuden monipuolista pallonhallintaa pyörittää niin se myös toteutui.

Sarjataulukossa JyPK nousi 19 pisteeseen, Honka on ottelun vähemmän pelanneena 18 pisteessä ja todella vahvan loppukauden pelannut Ilves samassa pistemäärässä. Seuraava ottelu on su 20.9. kun Jyväskylään saapuu sarjanelonen, PK-35.

Ottelun tilastot Palloliiton tulospalvelussa

Ottelun tallenne SolidSportissa (1. puoliaika , 2. puoliaika 1/2 ja 2. puoliaika 2/2), useassa osassa johtuen teknisistä muuttujista.


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
0 - 5
(0-4)
TB
12' Maali Lamberg Veera

24' Maali Salminen Niia

28' Maali Immonen Tiia

65' Maali Salminen Niia
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Syyskuu   »
Kategoriat