Esittely
Ottelutilastot
JyPK TB - EBK
2020 - B18 - B18 SM sarja
Klo 15:30 Jyväskylä, Hippos N
23
Elo

JyPK - EBK: aika ottaa pisteitä Hippoksen nurmelta


SM-sarja on kääntynyt viimeiselle kolmannekselle kun 8. kierroksen ottelussa Hippoksen nurmella kohtaavat kotijoukkue JyPK ja vieraat Espoosta. JyPK:llä on alla tasapelipiste Honka-pelistä ja EBK todella kirvelevä kotitappio ONS:sia vastaan. Tuossa ottelussa jännitys tiivistyi ottelun viime minuuteille kun ensin EBK tasoitti 90. minuutillla, mutta riemun päätti ONS 90+1 ajassa syntyneellä voittomaalilla. EBK:lla on kaikki neljä viimeistä peliään voittamalla mahdollista nousta 21 pisteeseen, mutta mitä todennäköisemmin mitaleihin vaaditaan 23-24 pistettä. Miten tämä vaikuttaa EBK:n peliin? Vaikutus voi olla positiivinen kun turha puristus mielessä kiiluvista mitaleista on pois ja joukkue pelaa vapautuneemmin pelin voitosta. Toisaalta tässä tilanteessa myös kokoonpanossa voidaan nähdä pieniä muutoksia kun kuormitetuimmat pelaajat (jotka pelaavat useampaa sarjaa) jätetään pois vierasreissusta. Ja tämän vaikutus on 50/50. Mutta varmaa on se että EBK ei aja 3 tuntia Jyväskylään antaakseen pisteitä hopeatarjottimella kotijoukkueella, vaan haluaa nollata edellispelin tappion voitolla vihreäpaidoista.

Kotijoukkueen valmennuksella on yksi tehtävä: saada joukkue lataamaan Hippoksen nurmella samanlainen peli kuin HJK-voitto tai FC Honka tasapeli. Edellinen kotiottelu P-Iiroja vastaan voi toimia ainoastaan mittarina siitä, miten kotona ei voi pelata. Tuossa pelissä joukkue ei ollut valmis hienon HJK-voiton jälkeen vetämään niskaansa työhaalareita ja raatamaan kaikilla kentän alueilla kaikkensa antaen. Muutenkin tällä kaudella vieraspeleissä viritys peliin on ollut selkeästi paremmin kohdallaan, pitäisikö loppuihin kotipeleihin ajaa tunnin bussimatkan kautta?(!). Kokoonpanon osalta tilanne näyttää edelliseen peliin verrattuna paremmalta kun Emmi L palaa kentälle HJK-pelin tärskyn jälkeen, lisäksi edellisestä pelistä puuttuneet Tiia ja Cecilia ovat taas mukana. Pelillisesti mitään yllättävää ei tulla näkemään: tiivis puolustus antaa mahdollisuuden kääntää peliä monipuolisesti ja tärkeintä on haluta yksilötasolla voittaa kaksinkamppailut ja pelata sovitun taktiikan mukaisesti. Ja se taistelu mitaleista pitäisi antaa sen viimeisen 5% virityksen: sarjataulukon tilanne antaa kotijoukkueelle mahdollisuuden olla omien mitaliensa seppä. Vaikka ristiinpelaamisia tullaan näkemään niin hoitamalla EBK-pelin kolmen viimeisen kierroksen osalta asema on vahva.

Ja kyllä loppukaudessa on myös se muuttuva tekijä nimeltään covid-19: se vaikuttaa ainakin joukkueiden kokoonpanoihin kun sairastumisoireiden ilmetessä pitää olla erityisen huolellinen. Pidetään peukkuja että sarja saadaan pelattua suunnitellusti ja urheilullisesti loppuun!

Tulkaahan joukolla kannustamaan kotijoukkue voittoon, sääennustuksen perusteella olosuhteiden pitäisi olla ok. Lauantaille ennustettu sade voi olla vielä nurmen juuressa antamassa pientä lisätwistiä kamppailulle.

Ottelu Palloliiton tulospalvelussa

Ottelun live-lähetys


JyPK - EBK 2-2 (1-0)


Hippoksen nurmella nähtiin värikäs ja vaihteleva peli, niin sään kuin itse pelin osalta. Ottelun alku lähti hienoisella kotijoukkueen hallinnalla, muutama maalipaikan puolikaskin saatiin rakenneltua espoolaisten maalin eteen. Ottelun edetessä sinivalkoinen EBK otti pallonhallinnan ja peli alkoi pyörimään kotijoukkueen päädyssä. Maalipaikkoja EBK sai luotua kaikkiaan puolenkymmentä: osa tuli onnistuneista prässeistä, muuta pitkän pallonhallinnan jälkeen palloa rauhallisesti liikuttelemalla. JyPK yritti katkoon päästessään avata peliä, mutta ne päätyivät järjestelmällisesti joko hävittyyn kakkospalloon tai huonoon syöttöön. Nanna joutui torjumaan pari vaarallista yläkulmalaukausta, suurin osa laukauksista suuntautui kuitenkin ohi tai kohden Nannaa. Ensimmäisen puolikkaan lähestyessä loppuaan JyPK sai hieman paremmin pelistä otetta, Pauliinan ja Cecilian paikanvaihto auttoi, Pauliinan kautta saatiin muutamia vaarallisia hyökkäyksiä. Yhden vasemman laidan nousun jälkitilanteesta Tiia tiputti Inkalla, hänen painava laukaus meni puoli metriä maalin yli. Kotijoukkue sai vajaat viisi minuuttia ennen puoliaikaan ensimmäisen kulmapotkunsa. Kulman antoi vasemmalta Inka, EBK vahti osui hieman palloon mutta se päätyi taka-alueelle Nellille ja hän roikotti pallon korkeassa kaaressa takakulmaan, 0-1. Vielä ennen puoliaikaa Nanna aiheutti pienen jännityshetken kotikatsomolle: 1v1 pelaaminen EBK kanssa johti siihen että Nanna ponnautti pallon takaisin itselleen espoolaispelaajan reidestä. Taukotilanne 1-0 vastoin pelitapahtumia, toisena tilastomerkintänä oli varoitus EBK:n Saga Hakoselle hänen tempaistuaan Emmi Lahtelan nurin.

Toinen puoliaika alkoi tasaisesti, kotijoukkue pääsi reagointipelaamisesta pykälän lähemmäksi ennakoivaa pelityyliä ja yhtenä asiana oli saada hieman paremmin otetta EBK:n dominoivasta keskikenttäpelaajasta, Jeanette Törrösestä. 55. minuutilla EBK hyökkäsi vasemmalta, Alexandra Lampisen ekan laukauksen vajaasta kahdestakympistä Siiri K peitti, mutta toisen Alexandra tykitti vastustamattomasti oikeaan yläkulmaan, 1-1 todella tyylikkäällä tavalla. Reilut kuusi minuuttia tästä oli kotijoukkueen erikoistilanteen vuoro onnistua: Inka antoi sivuvaparin 30 metristä, pallo päätyy Tiialle ja hän ohjaa 2-1, kotijoukkue taas kiinni tärkeissä kolmessa pisteessä. Tämän jälkeen EBK saa taas otetta pelistä, mutta vaarallisia paikkoja ei synny. Kunnes 74. minuutilla EBK pelaa puolittaisen erikoistilanteen hyvin. Emmin huoltotauon jälkeen EBK jatkaa tuomaripallolla, nosto boksiin yli 30 metristä on tarkka ja JyPK puolustukselta karannut Pinja Lönnqvist ohjaa ohi Nannan, 2-2 ja taas ollaan jakamassa pisteitä. Tämä tasoitus saa kotijoukkueen heräämään ja pelillisesti paras vartti on se ottelun viimeinen. JyPK katkoi EBK hyökkäykset puoleen kenttään ja sai puolenkymmentä maalipaikkaa niin kulmapotkuista kuin toimittamalla palloa maalin eteen. Lähimmäksi maalia pääsi Tiia, puolittaisen läpiajon jälkeinen sijoitus ohitti maalivahdin mutta valitettavasti niukasti myös maalin. Ja vielä ennen loppuvihellystä EBK sai sen oman paikkansa. Ensin Nanna venyi oikeaan yläkulmaan suuntautuneen kaaripallon kulmaksi ja työvuoron viimeinen urotyö oli torjunta kulman jälkitilanteesta syntyneeseen EBK laukaukseen. Huh, huh, olipa draaman kaarta tarjolla.

Sää oli myös vaihteleva, ensin pilvipoutaa ja tuulta, sitten pientä sadetta, aurinkoja ja enemmän sadetta, kaunis saateenkaari kentän taustalle ja lopuksi aurinkoa. Tänään sateenkaaren päissä oli yksi piste molemmille joukkueille, ainakaan pelin jälkeen se ei JyPK:n osalta aarteelta tuntunut. Ja EBK:n osalta sillä ei pidetä yllä edes pienenpieniä mitalitoiveita.

EBK pelasi hyvin ja ilman kotijoukkueen viimeisen vartin painostusta olisi maalipaikoillaan ollut lähempänä kolmea pistettä. JyPK paransi ottelun edetessä, mutta aivan parasta kotijoukkuetta ei tänään nähty. Hippoksen nurmi ei ollut priimakunnossa, mutta espoolaiset näyttivät, että ei se alustasta ole kiinni. Kolmesta Hippoksen kotiottelusta yksi piste, voi olla että koko JyPK joukkue odottaa innolla seuraavaa tekonurmella pelattavaa kotipeliä PK-35:ttä vastaan. Tasapeli pitää mitalitaiston elossa, antaen jopa vielä useammalle joukkueelle mahdollisuuden päättää kauden mitalit kaulassa. JyPK on kolmatena tasapisteissä PK-35:n kanssa, ONS seitsemäntenä kaksi pistettä perässä. Ja siihen väliin mahtuu yhden ottelun vähemmän pelannut FC Honka sekä P-Iirot yj ja Ilves. Kolme viimeistä ottelukierrosta tulevat olemaan sitä parasta jännitysnäytelmää, järjestyksessä TPS (vieraspeli 12.9.), PK-35 (kotiottelu 20.9.) ja KPV (vieraspeli 26.9.) päättävät kauden.

Ottelun tilastot Palloliiton tulospalvelussa

Ottelun tallenne SolidSportissaKuva: Harri Niskanen


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
TB 2 - 2
(1-0)
42' Maali Husu Nelli

55' Maali Lampinen Alexandra

61' Maali Immonen Tiia

74' Maali Lönnqvist Pinja
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Syyskuu   »
Kategoriat