5
HEI
15.00
B18, B18 SM sarja

JyPK TB - VIFK  3 - 0

Viitaniemi, tekonurmi

JyPK - VIFK 3-0 (1-0)

Aurinkoisella Viitaniemen tekonurmella käyty peli alkoi tasaisesti, peli aaltoili lähinnä keskialueella ja pitkät pallonhallinnat eivät kuuluneet kummankaan joukkueen onnistumisiin. PIkku hiljaa kotijoukkue sai paremmin otetta, vaasalaismaalivahdilla oli selkeästi vaarallisempia tilanteita kuin Nannalla omalla maalillaan. Vartin pelin jälkeen vaasalaisten purku päätyi suoraan Taolle hyökkäyskolmanneksen rajalla, Tao laittoi pystypallon toppareiden väliin ja valkopaitojen välistä irtosi Pauliina ehtien ennen VIFK maalivahtia palloon, 1-0. Tämän jälkeen peli jatkui hienoisesti JyPK:n hallinnalla, vaasalaiset saivat kyllä ensimmäisella puolikkaalla enemmän kulmapotkuja, jypyköillä oli kuitenkin vaarallisemmat laukaisupaikat. Jyväskyläläisvedot menivät vain maalipuiden ohi, vaasalaisen muutama laukaus suuntautui puolestaan suoraan Nannan syliin. Taukotilanteena 1-0 oli tapahtumien valossa täysin oikeutettu.

Toiselle jaksolle VIFK tuli terävämmin ja pallo pysyi pääosin JyPK:n kenttäpuolikkaalla. Mutta kuten ensimmäiselläkin jaksolla vaasalaisilta loppui taito tiirikoida JyPK:n puolustuksen lukko auki hyökkäyksen törmätessä 16 metrin viivaan. Ja kun paikka vastahyökkäykseen aukeni niin sen JyPK käytti: ensin Cecilia käytti Anidan syötöstä tarjotun tilan ja nosti jalalla lähes viisikymmentä metriä omalta puolikkaalta aina syvälle vaasalaisalueelle, syöttö Tialle vasemmalle kaistalle, häneltä tyyliväs 1v1 harhautus puolustajan ohi ja varma sijoitus vasempaan alakulmaan, 2-0. Heti maalin jälkeen Veeralla oli tarkan pystysyötön tavoittamana paikka ratkaista peli, mutta vastaantullut VIFK vahti onnistui estämään tuon yrityksen. Ottelu jatkui tasaisesti samalla kaavalla: VIFK taisteli palloa ja lähti yritteliäästi hyökkäämään, mutta varsinaisille maalintekopaikoille valkopaidat eivät päässeet. JyPK hyökkäsi selkeästi terävämmin ja hyökkäykset päätyivät maalintekoyrityksiin. Ottelun ratkaisu tapahtui 73. peliminuutilla: Tao pelasi pallon Pauliinalle linjaa, Pauliinalta eka kosketus sivulle, vasen jalka vapaaksi ja vaasalainen topparipari lisättynä maalivahdilla ihasteli vasempaan yläkulmaan painunutta vetoa. 3-0 ja tämä ottelu oli ratkennut. Loppu meni JyPK:n pelatessa tarkasti ja vaasalaisten maalipaikat jäivät vähiin kuin parturiasiakkaan korona-aikaan. Lopputulos 3-0, JyPK:n neljäs maali oli kyllä selkeästi lähempänä kuin VIFK ensimmäinen. Nannan nollapeli vaati muutaman varman torjunnan, jotka olisivat hyvänä päivänä myös tämän rapsan kirjoittajalta onnistuneet.

JyPK:ltä tasapainoinen, hyvä avaus sarjalle. Valmentaja Korhonen oli tyytyväinen koko joukkueen varmaan tekemiseen, riittävä määrä maalipaikkoja ja normaali terävyys viimeistelyssä takasivat kolme sarjapistettä. Ottelun ratkaisupelaaja oli Pauliina, kaksi maalia ja nälkää tehdä vaikka pari enemmän. Tao syötti kaksi maalia, Ceccun eka ottelu SM-sarjassa ja kyllä pohjustus Tian maaliin oli kaunis. Puolustuslinja Annun ja Venlan johdolla pelasivat varmasti.

Ottelun tilasto Palloliiton tulospalvelussa.

Muissa peleissä EBK-EPS pelasivat tasan, samoin FC Honka ja TPS. HJK murskasi TPV:n, PK-35 haki pisteet Raumalta. Ja kun eilisen pelin Oulussa vei Ilvestä vastaan ONS niin alla on tämän hetken sarjataulukko.

Seuraava ottelu sunnuntaina 12.7. Ilves - JyPK.

Kuvia ottelusta (kuvaaja Vilja Sievinen)

Tilastot

3 - 0

VIFK
(1-0)
16'MaaliPirinen Pauliina
53'MaaliImmonen Tiia
74'MaaliPirinen Pauliina

Joukkueen ajankohtaiset ottelut

Ei otteluita
Ottelulista

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä