Esittely
Ottelutilastot
JyPK TB - EPS
2021 - Tytöt B - BSM sarja
Klo 13:00 Jyväskylä, Vehkahalli TN
23
Lok

Kauden päätös mestareita vastaan: JyPK - EPS


Kausi saa arvoisensa päätöksen kun Vehkahalliin saapuu ottelun päätteeksi kultamitalit kaulaansa saava Espoon Palloseura. EPS on pelannut vakuuttavan kauden, tappioton 17 ottelun taival takana (16 voittoa, 1 tasapeli). Kotijoukkueella JyPK:llä on myös viimeisessä pelissä hyvän kauden päätöksen lisäksi panoksena lopullinen sijoitus SM-sarjassa. Ennen viimeistä kierrosta sijoitus on viides, mutta riippuen viimeisen kierroksen tuloksista lopullinen sijoitus on välillä 4-9. Voittamalla EPS:nsijoitus on luultavasti viides, tasapelillä 5-9 ja tappiolla 6-9. Ja todennäköisesti lopullisia sijoituksia jaetaan maalieron perusteella, se kun määrää tasapisteisiin päätyessä järjestyksen. Jännitystä on myös taistelussa hopeamitaleista Hongan sekä HJK:n välillä sekä kamppailussa 10. sijasta ONS:n ja P-Iirot/YJ:n välillä. Kymmenes sija oikeuttaa karsintaan yhdessä kolmen 1-divisioonalohkovoittajan kanssa kahdesta paikasta kauden 2022 SM-karsintasarjaan.

Kotijoukkueella on takana kaksi hyvää vieraspeliä (EBK, NuPS) ja kova halu päättää sarja voittoisasti kotiyleisön edessä. Tämä on myös viimeinen junnusarjan peli aika monelle 03-ikäluokan pelaajalle kuten myös vastuuvalmentaja Timo Korhoselle. Peliin latautumisen pitäisi olla aika helppoa, toki kun isoja tunteita pelissä niin hienosäädön kanssa oltava tarkkana. Joten tulkaahan nauttimaan kovatasoisesta SM-sarjan pelistä, tämä helppo luvata kun kultamitalit on jo ennen ottelua Jyväskylään toimitettu. Paikalla on myös kioski.

Otteluisäntänä on SoulCore:

SoulCore on IT-talo, joka toteuttaa ohjelmistoja uudenlaisella tavalla. Yrityksen hyödyntämä korkean tuottavuuden sovelluskehitysmenetelmä tehostaa ja nopeuttaa ohjelmistojen toimitusta radikaalisti perinteiseen sovelluskehitykseen verrattuna, tuottaen asiakkaalle välittömästi näkyvää konkretiaa. Lue lisää osoitteessa soulcore.fi.

Ottelu Palloliiton Tulospalvelussa

Ottelun live-lähetys SolidSportissa

Mestarit maalin parempia: JyPK - EPS 1-2


Otteluisäntänä oli SoulCore:

SoulCore on IT-talo, joka toteuttaa ohjelmistoja uudenlaisella tavalla. Yrityksen hyödyntämä korkean tuottavuuden sovelluskehitysmenetelmä tehostaa ja nopeuttaa ohjelmistojen toimitusta radikaalisti perinteiseen sovelluskehitykseen verrattuna, tuottaen asiakkaalle välittömästi näkyvää konkretiaa. Lue lisää osoitteessa soulcore.fi.

Ottelu käynnistyi vauhdikkaasti, molemmat joukkueet olivat selvästi latautuneet hyvin ja halusivat päättää kauden hyvällä pelillä. Heti alussa JyPK näytti jalkapallon olevan kontaktilaji, sen verran kovaa tilanteisiin tultiin. Prässin kärkenä ollut Minttu Laaksonen pääsi pari kertaa lähelle pallon riistoa EPS maalivahti Aida Ilovuorelta, mutta Aida selvitti tilanteet ilman takaiskuja. Ottelun alku mentiin suoraviivaisesti päädystä toiseen, hallinnan jaksot vaihtelivat. Ennakkoon EPS tiedettiin todella juoksuvoimaiseksi joukkueeksi ja se alkoi näkyä puoliajan kääntyessä jälkipuolikkaalle, EPS sai vahvemman ja vahvemman otteen peliin ja JyPK ei kerinnyt koko joukkueella prässiin alun tyyliin. JyPK maalivahti Annu Korhonen piti tilanteen 0-0 ottamalla jo ensimmäisellä puolikkaalla puolenkymmentä huipputorjuntaa. Juuri ennen taukoa EPS sai pallonsiirtelyllä topparin jalan vapaaksi, pitkä avaus oikeaan laitaan ja Nelli Kalske laukoi nousun päätteeksi pallon ohi maalivahti Korhosen. Taukotilanteena 0-1 vierasjoukkueelle, maalipaikkojen jakauman perusteella voisi sanoa ansaitusti.

Toisen jakson alun kotijoukkue aloitti vahvasti, mutta parin minuutin jälkeen EPS iski tehokkaasti vastaan. Lotta Kalse sai pallon omalla kenttäpuoliskolla ja todella vahvan juoksun jälkeen vasenta laitaa pitkin hän sijoitti pallon oikeaan alakulmaan ohi JyPK maalivahdin, 0-2. Ottelun hallinta siirtyi entistä vahvemmin EPS:lle, kunnes 76. peliminuutilla Nana Matikainen ehti hieman vajaatehoiseen syöttöön alaspäin ja ohitti ensin EPS-vahti Aida Ilovuoren, sitten puolustajan ja sijoitti 1-2 kavennuksen pienehköstä kulmasta. Tämä herätti ottelun uudelleen henkiin ja viimeisen vartin aikana JyPK sai parikin maalipaikkaa, mutta tulosta niistä ei tullut. Kaksinkamppailut kääntyivät lopussa kotijoukkueelle ja sillä kotiyleisölle tarjottiin jännitystä loppuun asti. Loppuvihellys päätti ottelun ja EPS:n pistemenetykseksi tällä kaudella jäi yksi tasapeli, muut olivat voittoisia.

JyPK:n vastuuvalmentaja Timo Korhonen oli tyytyväinen otteluun ja tapaan jolla pelikentällä taktiikkaa toteutettiin. "Olisimme voineen lähteä hakemaan puolustamalla 0-0 tulosta, mutta se ei olisi välttämättä EPS:n tasoista joukkuetta vastaan olisi riittänyt. Siksi valitsimme päinvastaisen ja yritimme korkealla prässillä riistää peliväline jo yläalueella. Siinä onnistuttiin hyvin, aina niin kauan kuin jaksettiin pysyä espoolaisten vauhdissa. Molemmat joukkueet pelasivat aika lailla samalla tyylillä, vauhdikas ja laadukas ottelu. Ja kyllä tässä näki myös sen, miksi EPS on kauden mestari, yhtenäinen ja kovakuntoinen joukkue, joka pelasi taktisesti heille sopivalla pelityylillä. Lopussa päästiin lähelle tasoitusta, harmittaa tietysti päättää kausi tappioon. Mutta hyvällä pelillä tappio ei harmita aivan niin paljon kuin hyvällä, vaikka avauskokoonpanon pelaajia puuttui eri syistä puolen tusinaa niin laitettiin mestareille kunnolla kampoihin".

Tappio ja muiden otteluiden tulokset tarkoittivat lopullisen sijoituksen SM-sarjassa olevan 8. Se takaa paikan SM-karsintojen alkulohkoon B, Lohko A:han olisi päässyt sijoittumalla viiden joukkoon. Se jäi harmittavan lähelle, kaksi pistettä lisää olisi riittänyt sijalle viisi. Ja kauden aikana pelattiin 5 tasapeliä, esim. voittamalla kauden avauspeli VIFK:ta vastaan ne kaksi pistettä olisivat sarjataulukkoon päätyneet. Sijoille 1-7 sijoittuneille joukkueille JyPK hävisi vain EPS:lle, muutoin pelattiin tasan (Honka, Ilves, PKKU, Valtti) tai voitettiin (HJK, PK-35). Tiukka ja todella pitkä sarja, kun kaikkiaan 18 ottelua pelattiin.

Ottelu Palloliiton Tulospalvelussa

Ottelun tallenne SolidSportissa

Kuvat: Aku Korhonen


Ei liveseurantaa


   

   

   

   
Tilastot
TB 1 - 2
(0-1)
42' Maali Kalske Nelli

47' Maali Kalske Lotta

77' Maali Matikainen Nana
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Tammikuu   »
Kategoriat