Nanna Leivoselle keihäskultaa
Julkaistu: 11.08.2020 00.00

Nanna Leivoselle keihäskultaa

B18-joukkueen maalivahti Nanna Leivonen vaihtoi sunnuntaina 9.8. nappulakengät piikkareihin ja osallistui Pedersöressä 16/17 -vuotiaiden SM-kisoihin keihäänheitossa. Tämä oli Nannalle kauden toinen keihäskilpailu, ensimmäisessä oma ennätys päivittyi 500g keihäällä lukemiin 47,01 metriä. SM-kisojen ensimmäisellä kierroksella Nanna heitti45,44m. "Heitto oli rento ja antoi hyvän tuloksen heti ensimmäisellä kierroksella, hyvä alku kilpailulle". Toiselle kierrokselle Nanna lähti kovemmalla teholla ja riskillä. "Kilpailun aikana oli hankala sivuvastainen tuuli, välillä koviakin puuskia. Käytin kaiken mahdollisen ajan ja odotin sopivan tuuliraon. Heitto tuntui hyvältä, keihäs lähti oikeassa asennossa. Mutta kyllähän tulos yllätti", muisteli Nanna toisen kierroksen heittoaan. Mittaa heitolle kertyi 52,53m, oma ennätys parani yli viisi metriä! Tämä mahtiheitto ratkaisi kilpailun, kanssakilpailijoiden olisi pitänyt parantaa ennätyksiään metrikaupalla. "Kyllä tuon heiton jälkeen oli hieman tyhjä olo, viimeinen heitto tuntui kyllä hieman vastaavalta", kertoo Nanna kilpailunsa kulusta. Hopeaa kilpailussa otti Tiisa Paukku (47,22m) ja pronssia Minttu Turunen (46,55m).

Kuvassa Harri Leivonen ja Nanna Leivonen (kuva: Leivosten perhealbumi)

Nannaa on keihäässä valmentanut isä Harri Leivonen, hän tiesi Nannalla olevan potentiaalia heittää pitkälle. "Nanna on heittänyt niin vähän tällä kaudella, että ei hän itsekään tiedä kuinka pitkälle pystyy heittämään. Ja kyllä tuossa toisessa heitossa kaikki meni kohdalleen, heitto lähti hyvin "pönkän" päältä ja noissa olosuhteissa tulos on kyllä loistava."Nannan tämä kausi on mennyt jalkapalloon keskittyen, siksi Harri jakaa kunniaa myös toiselle valmentajalle: "Kyllä osa tästä mitalista kuuluu JyPK:n maalivahtivalmentajalle Jaakko Hilpiselle, hän se on Nannaa tällä kaudella valmentanut. Jalkapallon fysiikkavalmennus on ollut hyvää, tein vain pieniä säätöjä ylävartalon lihasten vahvistamiseen", kertoo Harri kauden treenaamisesta. Leivosen perheen urheilullisuudesta kertoo myös se, että kauden ainoan heittoharjoituksen Nanna teki äitinsä, Johanna Leivosen, johdolla. "Kyllä lapset (Nanna ja nuorempi veli Arttu) ovat pienestä pitäen harrastaneet monipuolisesti liikuntaa ja kotipihalla on voinut milloin tahansa mennä heittelemään tai potkimaan palloa. Nanna on aikaisempina vuosina keihästä enemmänkin heitellyt, hänelle keihäänheiton tekniikka on ollut hyvin luontevaa oppia ja fyysiset ominaisuudet ovat keihäänheittäjälle sopivat. Nanna on ollut helppo valmennettava, kuuntelee ja kysyy neuvoja. Esimerkiksi keihään Nanna valitsi kisaan lämmittelyheittojen perusteella, Nannalle ei ollut mitään lempikeihästä, jolla olisi olosuhteista välittämättä yrittänyt tulosta tehdä", pohtii Harri tekijöitä huipputuloksen takana.

Jalkapallo on kuitenkin Nannalle ykköslaji. "Heti kilpailun jälkeen tarkistin miten peli oli päättynyt. Ja kyllä se fiiliksiin vaikutti kun huomasin joukkueeni hävinneen, luotin niin vahvasti voittoon. Ajattelin hetken, että olisiko minun sittenkin pitänyt olla siellä pelissä. Mutta jalkapallo on joukkuepeli ja jos halutaan mitaleilla olla SM-sarjassa niin joukkueen pitää sillä kokoonpanolla pärjätä mikä kulloinkin pelaamassa on. Hienoa että Iida tuli pelaamaan ja mahdollisti osallistumisen SM-kisoihin”, pohti Nanna. JyPK B18 joukkue jatkaa mitalitaistelua tulevana sunnuntaina FC Honkaa vastaan Espoossa, Nanna puolustuksen viimeisenä lukkona. "Onhan se mukava olla vaihtoehto jossa pärjää jos jalkapallo jostain syystä loppuisi", tuumii Nanna hymy huulillaan. Ei kuitenkaan mennä asioiden edelle, Nanna on mukana 2004 syntyneiden maajoukkuetoiminnassa ja tämän kauden kovimmat pelit ovat vielä edessäpäin kun JyPK taistee B-tyttöjen SM-sarjan mitaleista. Ja ei pidä ihmetellä, jos Nanna laittaa jossain pelissä pitkän avausheiton ja vapauttaa joukkuekaverit maalintekoon ohi vastustajan korkean prässin.

Koko JyPK:n jalkapalloperhe onnittelee Nannaa, hänen vanhempiaan ja muita taustajoukkoja!

Seuran uusimmat

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä