Jyväskylän kaupunki 27.11.2020 Tiedote jyväskyläläisille liikunta- ja urheiluseuroille
27.11.2020 16:27 Uutiset / Pääsivusto

Jyväskylän kaupunki 27.11.2020
Tiedote jyväskyläläisille liikunta- ja urheiluseuroille

Jyväskylä on koronan kiihtymisvaiheessa - Uusia suosituksia harrastustoimintaan ja kokoontumisiin

Kaupungin poikkeusolojen johtoryhmä totesi tänään, että kaupunki on siirtynyt koronan kiihtymisvaiheeseen. Mikäli tartunnat jatkavat kasvuaan yhtä nopeasti kuin kuluneella viikolla, kaupunkia uhkaa jo lähiviikkoina koronan leviämisvaihe.

Jyväskylä ottaa nyt käyttöön uusia suosituksia tartuntojen leviämisen hillitsemiseksi. Suositukset pohjautuvat sosiaali- ja terveysministeriön 24.11.2020 antamiin ohjeisiin ja niillä pyritään estämään kaupungin siirtyminen kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen.

Harrastustoimintaa koskevat suositukset 30.11.–13.12.2020

 • Kaikki sisätiloissa tapahtuva yli 18-vuotiaiden ryhmäliikunta suositellaan keskeytettäväksi kahden viikon ajaksi (30.11.-13.12.2020).
 • Kaupungin omissa sisätiloissa yli 18-vuotiaiden vuorot tullaan perumaan (jos vuorosi on peruttu virheellisesti, ota yhteyttä liikuntapalvelujen varausyksikköön).
 • Yli 18-vuotiaiden joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta suositellaan keskeytettäväksi sisätiloissa kahden viikon (30.11.-13.12.2020) ajaksi, pois lukien maajoukkue-, SM- sekä 1-divisioonatason harjoittelu- ja kilpailutoiminta. Rajoitus ei koske kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.
 • Lasten ja nuorten harrastustoimintaa jatketaan normaalisti muiden turvallisuussuositusten turvin.
 • Kaupunki sulkee omat kuntosalinsa 30.11.-13.12.2020 väliseksi ajaksi.
 • Kaupunki peruu omat aikuisten ryhmäliikuntatunnit sisäliikuntatiloissa 30.11.–13.12.2020 väliseksi ajaksi.
 • Kaupungin erityisliikunnan ryhmät ovat tauolla 30.11.–13.12.2020
 • Harrastusten osalta kaupunki suosittelee, että joukkuelajeissa pelimatkat kulloinkin leviämisvaiheessa oleville alueille perutaan toistaiseksi.

Liikuntapalvelujen tarkennukset kaupungin suosituksiin

 • Sekaryhmien, joissa on alle ja yli 18-vuotiaita (esimerkiksi B-juniorit), vuorot perutaan
 • Maajoukkue-, SM- ja 1 divisioonan tason harjoittelu- ja kilpailutoiminta: tämä linjaus koskee kaikkia lajeja, jotka toimivat näillä tasoilla, myös A-juniorisarjoja
 • Kaupungin kuntosaleja saavat käyttää Urheiluakatemian kanssa erikseen sovitut henkilöt
 • Peruttujen vuorojen tilalle ei myönnetä vuoroja ulkopaikkakuntalaisille ylemmän sarjatason joukkueille
 • Suositellaan pelimatkojen perumista: suositellaan myös Jyväskylässä järjestettävien sarjaottelujen perumista kaikissa ikäluokissa sisälajeissa
 • Lukion ja yliopiston vuorot (opiskelijat yli 18-v) – perutaan
 • Liikuntaneuvonta ja liikuntaluotsitoiminta on keskeytetty 30.11.– 3.12.
 • Järjestettäviin korkeamman sarjatason otteluihin voi edelleen ottaa katsojia voimassa olevien turvallisuusohjeiden mukaisesti.
 • Yli 10 hlön kokoontumisrajoitus – ei koske sallittuja harrasteryhmiä vaan niissä toimitaan voimassa olevien turvallisuusohjeiden mukaisesti.

Listaus toimenpiteistä, jotka otetaan käyttöön, ellei tilannetta saada hallintaan

Tartuntatilanteen kehitystä seurataan Jyväskylässä nyt päivittäin. Uusia suosituksia ja rajoituksia voidaan antaa nopeasti, jos tilanne sitä vaatii. Listalla ovat liikunnan kannalta seuraavat toimenpiteet:

Jyväskylä voi sulkea muut niin sanotut korkean tartuntariskin julkiset tilat, joita ovat urheiluun käytettävät tilat ja uimahallit.

Tartuntamäärät Jyväskylässä

Jyväskylän koronatartuntojen määrä kasvaa nyt nopealla vauhdilla. Kuluvan viikon tartuntamäärä on perjantaiaamuun 27.11.2020 mennessä 68. Viime viikolla tartuntoja oli 48.

Jos tartuntamäärässä huomioidaan lisäksi viime viikonlopun luvut, seitsemän vuorokauden tartuntamäärä on Jyväskylässä yhteensä 100. Se on toiseksi suurin tartuntamäärä koko koronaepidemian alkamisen jälkeen Jyväskylässä. Taustalla ei kuitenkaan tällä kertaa ole mitään joukkotapahtumaa tai vastaavaa, vaan tartuntoja tulee useista eri lähteistä. Siksi tilanne on aiempaa vakavampi.

Koitetaan siis vielä yhdessä jaksaa taistella tämän asian kanssa ja huolehtia niin hygieniasta kuin turvaväleistäkin. Toivottavasti toimenpiteet tepsivät pian ja pääsemme taas täysillä liikkumaan liikuntapaikoille!

Kaikki suositukset ja lisätietoja

Katso lisätietoja ja kaikki Jyväskylässä 27.11. annetut suositukset yksityisistä tilaisuuksista, etäopetuksesta sekä toimenpidelistauksesta, ellei tilannetta saada hallintaan.

Kaupungin uutinen 27.11.2020 https://www.jyvaskyla.fi/uutinen/2020-11-27_jyvaskyla-koronan-kiihtymisvaiheessa

Tiedot koronaviruksen vaikutuksista liikuntapalveluihin osoitteessa https://www.jyvaskyla.fi/liikunta/korona

Lisätietoja

Liikuntajohtaja Anna-Leena Sahindal
p. 014 266 4308, anna-leena.sahindal[a]jyvaskyla.fi

Liikuntapalvelujen varausyksikkö
p. 014 266 4255, liikunta.varaukset[a]jyvaskyla.fi


   
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Maaliskuu   »
Kategoriat