Harkkapelit ohi, sitten SM-sarjan alkua kohden
Julkaistu: 30.05.2021 00.00

Kaksi valmistavaa peliä SM-sarjaan on nyt pelattu. Viime viikonloppuna Jyväskylässä vieraili Joensuun Hertan naisten joukkue, siinä kotijoukkue pääsi peluuttamaan laajaa pelaajajoukkoa kun Viitaniemen tekonurmella pelattiin kahdella eri kentällisellä. Ottelu oli pääosin kotijoukkueen hallintaa, mutta Hertta iski terävästi vastaan. Ensimmäinen puoliaika päättyi 2-2. Toisella puolikkaalla tuoreet jypykät pyörittivät 3-0 lukemat ja lopputulos 5-2. Pelissä oli sopiva tempo ja aavistuksen fyysisempi vastus antoi hyvää harjoitusta kaksinkamppailuihin. Hertta antoi rauhan rakentaa peliä ja se johti näyttäviin hyökkäyksiin maalivahdin avauksesta lähtien.

KuPSia vastaan peli oli alusta lähtien kovavauhtista, keltamustat iskivät kiinni kolmen pelaajan prässillä ja se otti kotijoukkueen pelinrakentelusta tilan ja ajan pois. Vaatimustaso oli aivan eri kuin viikkoa aiemmin. Ensimmäisellä puoliajalla ote oli hienoisesti kotijoukkueella ja etenkin oikean laidan kautta tilanteita saatiin savolaisten maalille. Ja tehot näkyivät myös tulostaululla kun tauolle siirryttiin Anidan, Siiri K:n ja Mintun maaleilla 3-0 lukemissa. Toisen jaksun alkuun KuPS tuli todella hyvällä asenteella ja kovalla prässillä paine pysyi kotijoukkueen päädyssä. Ja se johti myös kahteen kavennusmaalin, jälkimmäinen rangaistuspotkusta. Myös tasoitus oli lähellä ennen kuin kotijoukkue pääsi takaisin peliin Pauliinan hienon yksilösuorituksen kautta. Se käänsi hallinnan kotijoukkueelle ja tehokkuus maalipaikoissa oli kohdallaan, Pauliina teki kaksi lisää täydentäen hattutempun ja Ida laittoi kaksi kertaa pallon KuPS:n maaliin. Hyvä, tapahtumarikas ottelu päättyi 8-2. Tämä ei kuitenkaan kuvaa KuPS:n osalta muuta kuin että kotijoukkueen maalintekotehokkuus oli vähintää tuplat. Molempien joukkueiden valmennus piti peliä onnistuneenta, antoi selkeän kuvan siitä mitkä asiat toimivat ja mikä vaatii lisää hienosäätöä.

SM-sarja käynnistyy sunnuntaina 6.6. Vaasassa VIFK:ta vastaan, 20.3. on ottelu Espoossa FC Honkaa vastaan ja ensimmäinen kotipeli on 23.6. kun vieraaksi tulee HJK.