JyPK/2 kausiennakko 2021
2.6.2021 12:43 Uutiset / Naiset 2

JyPK/2 kausiennakko 2021

KAUSIENNAKKO: JyPK/2 lähtee kauteen laajana ja tavoitteellisena joukkueena

JyPK/2 joukkue starttaa kauden odottavaisin tunnelmin. Joukkueen rinki on tänä vuonna ennätyksellisen suuri, nimittäin pelaajia on mukana kokonaiset 27. Vaikka joukkue on uudistunut paljon tälle kaudelle, on mukana paljon pelaajia, jotka ovat vuosien varrella pelanneet yhdessä ja tuntevat toistensa metkut.

  • Meillä on joukkueessa nuoria tavoitteellisia pelaajia, jotka tähtäävät urallaan eteenpäin ja tuovat näin olleen joukkueen tekemiseen yritteliästä asennetta. Joukkueen kokeneemmat pelaajat puolestaan pystyvät rauhoittamaan peliä ja auttamaan nuoria pelaajia yhä parempiin suorituksiin. Näin ollen kokonaisuus on hyvin tasapainoinen, toteaa joukkueen kapteeni Pihla Hiltunen.


Kilpailua pelipaikoista

Vaikka harjoittelukausi on ollut katkonainen, on se tuntunut silti todella pitkältä. Ulkokenttien auetessa joukkue pääsi (hajanaisesti) treenaamaan taktiikkaansa isolla kentällä ja tempo on pysynyt kauden edetessä. Laaja ja tasainen rinki tuo kovaa kilpailua peliajasta ja pelipaikoista, sillä jokaiselle paikalle on useampi potentiaalinen pelaaja. Pelejä on tällä kaudella harvinaisen suppea määrä, joten se lisää kilpailua ja tasoa treeneissä entisestään. Tämä näkyy luonnollisesti myös treeniaktiivisuudessa, joka onkin pysynyt varsin kiitettävänä koko alkukauden ajan. Tai siis silloin, kun treenaamaan on päästy. Kilpailusta huolimatta joukkuehenki on ollut kohdallaan ja treeneissä mennään täysillä, mutta kuitenkin pilke silmäkulmassa. (Lukuun ottamatta alkulämpän pomppista, jossa röyhkeimmät suolailee pelikavereitaan hävyttömän ilkikurisesti)

  • Koko treenikauden ajan on odotettu, että sarjapelit alkavat, joten fiilis on loistava. Uudet pelaajat, joita on iso osa tämän kauden joukkueessa, tuo omat vitsit ja tavat toimia. Toki ennalta tuttuja tässä ollaan lähes kaikki, joten joukkue tuntuu jo ennen pelireissuja ja yhteisiä illanviettoja hyvin hitsautuneelta ja valmiilta sarjakauteen, pohtii joukkueen kapteenistoon kuuluva Marika Ritvanen.


Potentiaalinen taso saavutetaan valmennuksen johdolla

Joukkueen potentiaali on ilmeinen, sillä taitavia yksilöitä löytyy yksi toisensa perään. Taso tulee kuitenkin pystyä ulosmittaamaan jo heti ensimmäisessä pelissä, sillä tällä kaudella runkosarjaotteluita kertyy vain vaivaiset yhdeksän. Haasteellisen alkukauden myötä odotuksena onkin, että joukkue pystyy pelaamaan sellaista peliä, mikä vastaa todellista tasoa. Näitä pelimerkkejä on joukkueen valmennus lähtenyt hiomaan. Täksi kaudeksi uuden päävalmentajan paikan otti haltuunsa Tuomas Jaakkola, joka on tuttu jo aikaisemmilta kausilta JyPK:n liigajoukkueen luotsina.

  • Harjoituskausi on ollut kieltämättä katkonainen. Vasta muutaman viikon ajan ollaan päästy treenaamaan joukkueena. Fyysisesti ollaan valmiit, kiitos siitä pelaajille, jotka ovat jaksaneet hommia tehdä vaikka joukkueen toiminta on ollut pitkiä pätkiä tauolla. Pelillisesti tekemistä riittää vielä kauteen valmistautuessa jokaisella osa-alueella. Keskitytään omaan tekemiseen ja kehitetään omaa pelaamista vielä kauden aikanakin, sen verran laaja ja laadukas materiaali on kasassa että kilpailukykyinen joukkue saadaan jokaiseen peliin kentälle, Jaakkola analysoi.

Joukkueen toisena valmentajana jatkaa jo pitkän tovin mukana ollut Juha Holmberg.

  • Joukkueen vahvuus tulevaan kauteen on tasaisuus, kokemus ja voittamisen halu. Iso merkitys on ollut myös entisten liigapelaajien tuoma kokemus ja meininki treeneissä. Pitkästä aikaa pelaajien pitää oikeasti taistella peliajasta ja pelipaikastaan joukkueessa, Holmberg tuumailee.

Jaakkola on ollut myös kaivattu apu valmennustiimiin Holmbergin tueksi, jolloin valmentajat voivat jakaa vastuuta ja ajatuksia keskenään.

  • Tuomas on ollut piristysruiske joukkueelle ja kaivattu apu Juhalle. Tuomaksella on hyviä taktisia ideoita ja hän antaa paljon positiivista palautetta, mikä on olennainen osa joukkueen itseluottamuksen rakentumisessa. Juha on tuttuun tapaan tärkeä palanen joukkueen positiivisen ilmapiirin kannalta ja hän tuntee joukkueen pelaajat ja toimintatavat pitkältä ajalta. Hänen työmoraaliaan joukkueen eteen voi vaan ihailla, summaa Hiltunen.


Suurin osa vastustajista tuntemattomia

Jos vuosien varrella joukkueen pelaajamäärät, taso ja valmentajat ovat vaihdelleet, niin ompa myös kaikki Kakkosen lohkotkin ehditty testaamaan. Hämmentävää onkin ollut joukkueiden ja lohkojen suuret tasoerot yhden ja saman sarjan sisällä. (Naisten) jalkapallon kokonaisvaltainen kehittyminen on kuitenkin nostanut myös Kakkosen tasoa vuosien varrella. Suurin osa tämän kauden etelälohkon joukkueista on silti vielä jokseenkin tuntemattomia. Kapteenisto nosti omien tuntemuksien ja kokemuksien mukaan HJK:n, FC Kuusysin, FCFJ:n ja Härmän ehkäpä kovimmiksi kilpakumppaneiksi.

  • Odotan noita etelälohkon pelejä. Toissa kaudella meillä oli etelälohkossa välillä vähän vaikeuksia puolustamisen kanssa, kun monet joukkueet pelasivat sellaisella ryhmityksellä, mitä ei aiemmin ehkä ole edes tullut vastaan kakkosen peleissä. HJK:n kohtaamista odotan ehkä eniten. Niiden kanssa oli hyvää vääntöä toissa kaudella ja saattoi jäädä jotain kohtaamisista hampaan koloonkin, nauraa joukkueen kapteenistoon kuuluva Emmi Luoma-Aho.


Tavoitteet selkeät

Joukkueen motivaatio kauteen on siis tapissa. Eri kohdissa omaa jalkapallouraansa olevat pelaajat omilla vahvuuksillaan luo joukkueen kokonaisuuden, joka uhkuu voiton tahtoa. Vaikka tällä kaudella keskittyminen jokaiseen yksittäiseen peliin korostuukin, on joukkueen tavoite tulevalle kaudelle selkeä – nousta Ykköseen.

  • Näin kovalla nipulla ei voi olla muuta tavoitetta, kuin nousta Ykköseen. Meillä on motivoitunut joukkue, ja haluamme pelata kovempaa sarjaa, toteaa Hiltunen.

Luoma-Aho jatkaa,

  • Sitä tavoitetta kohti ei ole kuitenkaan koskaan menty sellaisella "hampaat irvessä" -meiningillä vaan pidetään homma mahdollisimman rentona ja mukavana kaikille. Tärkeää on kuitenkin ensin keskittyä jokaiseen yksittäiseen peliin ja lähteä voittamaan niitä.

Kausi päästään vihdoin ja viimein starttaamaan ensi viikolla (!!!!!) iki-ihanalla Hippoksen nurmella, kun vastaan asettuu FC Honka/2 Espoosta. Tulevana kautena Jyväskyläläiset pääsevätkin haastamaan Etelän Veteliä oikein urakalla, sillä suurin osa etelälohkon vastustajista sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Kotipelejä päästään pelaamaan niin Hippoksella kuin Viitaniemessäkin, minne joukkue odottaakin läjäpäin katsojia.

  • Peleissä pyritään tarjoamaan katsojille aktiivista ja rohkeaa futista. Jokaista peliä lähdetään voittamaan hyökkäämällä ja puolustamalla eteenpäin eli vauhtia ja vaarallisia tilanteita on luvassa. Lisäksi jyväskyläläisen jalkapallon ystävät voivat kentältä bongata monia liigasta tuttuja kasvoja, Jaakkola linjaa.

Holmberg tiivistää kokonaisuuden filosofiseen kaskuun,

  • Mennään apinan raivolla, muttei apinan aivoilla.Pelaajat kaudella 2021 (suluissa syntymävuosi ja uusien pelaajien edellisen kauden joukkue)

Maalivahdit:

Kaisa Routti (-00)

Pauliina Tähtinen (-95, JyPK liiga)

Puolustajat:

Santa Bernitz (-98)

Pihla Hiltunen(-94)

Pia Kojo (-95)

Matleena Koskinen (-00)

Emmi Luoma-aho (-95)

Anni Polojärvi (-01, ed. kausi 2017 JyPK B)

Sofia Rautiainen (-00)

Maisa Ruohonen (-00, JäPS N3)

Outi Salmijärvi (-01, JyPK liiga)

Heidi Takala (-99, Kanu N2)

Heidi Toukola (-94, ed. kausi 2019 JyPK liiga)

Keskikentät:

Heli Harinen (-98)

Heini Laaksonen (-01, JyPK liiga)

Heta Markkula (-98)

Doe Meh (-01)

Kati Nummelin (-94, ed. kausi 2018 TuPy N2)

Emma Nuutinen (-96, PEPO N3)

Ada Pekkanen (-01)

Josefina Paldan (-97)

Venla Pellikka (-97)

Sini Riekkinen (-99, ed. kausi 2018 KuFu N1)

Marika Ritvanen (-95, JyPK liiga)

Hyökkääjät:

Nora Holmberg (-00)

Karoliina Sydänmaa (-00, JyPK liiga)

Anna Vanhala (-94)

Kauden ensimmäinen peli JyPK/2-FC Honka/2 pelataan lauantaina 12.6. kello 16.30 Hippoksen nurmella. Ennakko on koottu joukkueen kapteeniston (Pihla Hiltunen, Marika Ritvanen, Emmi Luoma-Aho) ja valmentajien (Tuomas Jaakkola, Juha Holmberg) antamista kommenteista.


   
Lisää uutisia
Jyväskylän Pallokerho
«  Kesäkuu   »
Kategoriat