JyPK TIEDOTE 3.8.2021
Julkaistu: 03.08.2021 00.00

JyPK TIEDOTE 3.8.2021

Tämä Jyväskylän Pallokerho ry:n (JyPK) tiedote liittyy JyPK:n ja Jyväskylän Nousu ry:n (Nousu) välisiin näkemyseroihin siitä, mitä Jyväskylä Cup turnauksen järjestämisestä on sovittu. Nousu on tuonut yksipuolisesti oman kantansa asiasta julkiseksi ja KSML on tehnyt tästä jutun 2.8.2021 illalla verkkojulkaisuunsa. JyPK haluaa tuoda tällä tiedotteella oman kantansa esille asiaan liittyen. JyPK on yllättynyt Nousun ratkaisusta lähteä julkisesti ja yksipuolisesti käsittelemään kahden osapuolen välistä sopimusriita-asiaa sekä esittämään tässä yhteydessä ”valittuja paloja” seurojen välisistä keskusteluista ja kirjoituksista.

Jyväskylä Cupia ei tosiaan järjestetä vuonna 2021. Tästä sovittiin molempien Jyväskylä Cupia järjestäneiden seurojen (Nousu, JyPK) kesken. Perumiseen vaikutti osaltaan ilmoittautuneiden joukkueiden pieni määrä, mutta myös seurojen väliset suuret näkemyserot turnauksen järjestämisen vastuista ja työnjaosta vaikutti ko. päätökseen.

JyPK:llä ja Nousulla on pitkä historia Jyväskylä Cupin järjestämisessä. Viimeisen vuoden aikana seurojen välillä on käyty useita keskusteluita mm. vastuun jaosta sekä siitä, kuinka seurojen erilaiset roolit tulisi huomioida turnauksen järjestämisessä. Tosiasia on, että JyPK:llä, jolla on palkattuja seuratyöntekijöitä, on ollut päävastuu turnauksesta, sen järjestämisestä ja tähän on käytetty seurassamme paljon työntekijöidemme aikaa. JyPK:llä oli aito halu saada yhteistyötä parannettua olemalla muun muassa aloitteellinen Jyväskylä Cupia koskevan kirjallisen sopimuksen saamiseksi seurojen välille. Neuvotteluissa ei valitettavasti päästy eteenpäin ja näkemyserot säilyivät liian suurina. Sen vuoksi JyPK:n hallitus teki lopulta päätöksen yhteistyön lopettamisesta.

Nyt Nousu on tehnyt oman ratkaisunsa asian suhteen tuomalla asian julkiseksi ja kertoo KSML:lle lähettämässään tiedotteessaan harkitsevansa asian viemistä käräjäoikeuden ratkaistavaksi. JyPK suhtautuu Nousun tiedotteessa esitettyihin väitteisiin vakavasti ja kiistää kaikki Nousun tiedotteessaan esittämät syytökset ja esitetyt väitteet väärinkäytöksistä. JyPK on myös välittömästi Nousun tiedotteen johdosta käynnistänyt tarvittavat toimet asian suhteen. JyPK tiedottaa asiasta seuraavan kerran, kun asiassa on tapahtunut selkeää edistymistä.

Jyväskylässä 3.8.2021

JyPK hallitus

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä