JJK Juniorit ja Jyväskylän Pallokerho vahvistavat yhteistyötä juniorijalkapallossa
Julkaistu: 11.10.2022 00.00

JJK Juniorit ja Jyväskylän Pallokerho vahvistavat yhteistyötä juniorijalkapallossa

JJK Juniorit ja Jyväskylän Pallokerho vahvistavat yhteistyötä juniorijalkapallossa - tyttöjen ja poikien jalkapallosta siirrytään lasten ja nuorten jalkapalloon.

Jyväskyläläisessä jalkapallossa ollaan siirtymässä uuteen aikaan. JJK Juniorit ja Jyväskylän Pallokerho (JyPK) ovat sopineet yhteistyöstä, jossa tavoitteena on uuden juniorijalkapallo-organisaation toiminnan käynnistäminen vuoden 2023 aikana. Uuteen organisaatioon kootaan JyPK:n ja JJK Juniorien tyttö- ja poikapelaajat, siinä ei ole erikseen tyttö- ja poikapelaajia, vaan lapsia ja nuoria. Toimintaa lähestytään aiempaa enemmän yksittäisen pelaajan taidot, motivaatio ja toiveet huomioiden. Juniorijoukkueet pelaavat jatkossakin JyPK:n ja JJK Juniorien väreissä sarjoissa ja turnauksissa.

Seurojen voimavaroja yhdistämällä kasvatetaan junioritoiminnan resursseja. Lisääntynyt resurssi suunnataan valmennustoimintaan ja valmentajien tukemiseen ja kouluttamiseen.

"Valmentajien yksittäiset työtehtävät vähentyvät ja he pystyvät osallistumaan enemmän joukkueiden arjen toimintaan ja pelaajien kehittämiseen. Valmentajat voivat jopa erikoistua pelaajien tiettyyn kehitysvaiheeseen", Jyväskylän Pallokerho ry:n hallituksen puheenjohtaja Johanna Itkonen sanoo.

Junioritoiminnan resurssit lisääntyvät uuteen, yhteiseen organisaatioon siirtyvien pelaajien ja hallitun harrastajamäärien kasvattamisen myötä", JJK Juniorit ry:n toiminnanjohtaja Ari Laiho jatkaa.

Uuden jalkapallo-organisaation tavoitteena on luoda valtakunnallisesti laadukas pelaajapolku, joka mahdollistaa nuorille pelaajille kehittymisen jopa kansainvälisen tason jalkapalloilijoiksi. Kaikille mukana oleville harrastajille tarjotaan korkealaatuinen ja turvallinen harrastusympäristö.

Tavoiteltu uudistus ei koske JyPK:n ja JJK:n edustusjoukkueiden toimintaa. Junioriorganisaatio tulee luonnollisesti jatkossakin tekemään tiivistä yhteistyötä JyPK:n ja JJK:n kanssa.

Lisätietoja:
Johanna Itkonen, Jyväskylän Pallokerho ry:n hallituksen puheenjohtaja, puh. 050 360 3437
Ari Laiho, JJK Juniorit ry:n toiminnanjohtaja, puh. 045 137 8521

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä