Vuoden 2023 Pirkkahalliturnauksen T10-sarjan voitto Jyväskylän Pallokerholle
Jyväskylän PallokerhoJulkaistu: 10.01.2023 00.00

Vuoden 2023 Pirkkahalliturnauksen T10-sarjan voitto Jyväskylän Pallokerholle

Loppiaisaamuna 6.1.2023 lähti kaksi pikkubussilastia pelaajia Jyväskylästä kohti Tamperetta ja Ilveksen järjestämää Pirkkahalliturnausta. Kyseessä oli tämän joukkueen ensimmäinen turnaus 8v8-pelimuodolla. Turnausreissuun lähdettiin teemoilla “yhteishenki ja joukkuepelaaminen”, ja näitä teemoja joukkue toteuttikin hienosti. Matkustettiin yhdessä, majoituttiin yhdessä, keskityttiin ja pelattiin yhdessä toisiamme kannustaen sekä tietysti pidettiin hauskaa yhdessä! Reissu oli monelle ensimmäinen kaksipäiväinen turnaus hotelliyöpymisineen, joten jännitystä oli ilmassa siinäkin mielessä, mutta meillä meni kaikki hienosti!

Turnauksessa oli vastassa jo edellisen kauden turnauksista tuttuja vastustajia Pirkanmaalta ja Vaasasta. Alkulohkon ensimmäisessä ottelussa joukkue kohtasi LeKi-futiksen Lempäälästä, josta JyPK otti selvän 3–0 voiton. Päivän toinen ottelu olikin sitten ensimmäistä selvästi vaikeampi, kun vastassa oli tutun kova Ilves vihreällä peliryhmällään. Tässä ottelussa jypykät notkahtivat, ja alun vahvasta taistelusta huolimatta tuloksena oli 0–5 tappio. Alkulohkon viimeiseen otteluun lähdettäessä tiedossa kuitenkin oli, että mahdollisuus toisen pelipäivän mitalipeleihin oli vielä omissa käsissä. Ottelussa vastaan asettui FC Sport Punainen. Lopputulos oli kuin olikin jypyköille suotuisa 2–0, joten alkulohkon kakkosina lähdettiin keräämään voimia seuraavan päivän sijoituspeleihin.

Aikaisen lauantaiaamun semifinaalissa vastaan asettui oman alkulohkonsa kolmella voitolla selvittänyt TP-49 Toijalasta. Ottelu oli varsin vauhdikas ja tasainen. Tilanteita oli molemmissa päissä. Ottelun puolenvälin paikkeilla TP-49 siirtyi 1–0 johtoon. JyPK:n tytöt eivät kuitenkaan tästä lannistuneet, päin vastoin! Taistelu jatkui, ja tasoitusmaali saatiin puserrettua hienolla taistelulla ja kuljetuksella läpi vastustajan puolustusrintaman. Tämä käänsi peliä jo JyPK:n eduksi, ja hetkeä myöhemmin tytöt taiteilivat vielä johtomaalinkin. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty ja puolustuskin piti, joten 1–2 jäi myös ottelun lopputulokseksi. JyPK oli siis lunastanut itselleen finaalipaikan!

Finaalissa vastaan asettui jo alkulohkosta valitettavan tuttu Ilves Vihreä, joka voitti omassa semifinaalissaan saman joukkueen keltaisen peliryhmän. Eipä Ilves arvannut, mikä heitä nyt odotti! Aivan huikea matsi! JyPK ei antanut piiruakaan periksi, vaan piti oman maalinsa puhtaana ja sai myös aikaan vaarallisia hyökkäyksiä. Varsinaisella peliajalla olikin tulostaulussa tasaluvut 0–0, ja mentiin rankkarikisaan. Mikä jännitysnäytelmä! Kolmen vetäjän ja parin epäonnistumisen jälkeen tilanne oli tasan 2–2, ja mentiin seuraavaan pariin. Mitä sitten tapahtuikaan? Ilveksen veto meni yli maalin! Voitto oli siis yhden rankkarin päässä. Se meni varmasti sisään, ja voittojuhlat saattoivat alkaa!

Teksti ja kuvat: Elina López

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä