JJK Juniorit ja Jyväskylän Pallokerho yhdistävät voimansa uudeksi seuraksi
Julkaistu: 04.09.2023 09.00

JJK Juniorit ja Jyväskylän Pallokerho yhdistävät voimansa uudeksi seuraksi

JJK Juniorit ry ja Jyväskylän Pallokerho ry (JyPK) ovat solmineet sopimuksen seurojen junioritoiminnan yhdistämisestä uuteen seuraan, jonka nimi on JyPK-JJK juniorit. Sopimus on allekirjoitettu torstaina 31.8.2023.

Uuteen organisaatioon kootaan JyPK:n ja JJK juniorien tyttö- ja poikapelaajat ja sen toiminta käynnistyy loppuvuoden 2023 aikana. Juniorijoukkueet pelaavat jatkossakin sarjoissa ja turnauksissa JyPK:n ja JJK Juniorien väreissä ja nimillä.

Seurauudistus ei koske JyPK:n ja JJK:n edustusjoukkueiden toimintaa. Uusi junioriorganisaatio tekee jatkossakin tiivistä yhteistyötä molempien seurojen edustusjoukkueiden kanssa.

Seurojen voimavaroja yhdistämällä kasvatetaan junioritoiminnan resursseja. Lisääntynyt resurssi suunnataan valmennustoimintaan sekä valmentajien tukemiseen ja kouluttamiseen.

Kaikille mukana oleville jalkapallon harrastajille tarjotaan JyPK-JJK junioreissa korkealaatuinen ja turvallinen harrastusympäristö. Uuden jalkapallo-organisaation tavoitteena on lisäksi luoda valtakunnallisesti laadukas pelaajapolku, joka mahdollistaa nuorille pelaajille kehittymisen kansainvälisen tason jalkapalloilijoiksi.

Junioriseuran resurssit lisääntyvät uuteen, yhteiseen organisaatioon siirtyvien pelaajien ja jalkapalloammattilaisten myötä ja tämä tulee näkymään myös kentällä toiminnan laadun kehittymisenä. Tavoitteenamme on uusien parhaillaan toimintaansa aloittavien joukkueiden myötä ja jatkossakin jalkapallon harrastajamäärien hallittu kasvattaminen, sanoo JJK Juniorit ry:n toiminnanjohtaja Ari Laiho.

Seuran kokoaikaisten jalkapalloammattilaisten työkokonaisuudet ovat selkeämpiä ja he tulevat osallistumaan entistä enemmän joukkueiden arjen toimintaan ja pelaajien kehittämiseen. Valmentajat voivat jopa erikoistua pelaajien tiettyyn kehitysvaiheeseen, jatkaa Jyväskylän Pallokerho ry:n hallituksen puheenjohtaja Johanna Itkonen.

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä