Raportti Naisten Liiga JyPK-ONS 4-1 (0-0) 20.5.2017
Julkaistu: 22.05.2017 00.00

JyPK oli tehokas toisella puoliajalla ja kolme pistettä jäi Jyväskylään

ONS saapui Oulusta Jyväskylän Pallokerhon vieraaksi Naisten Liigan otteluun lauantaina 20.5. Ottelun taso ei ensimmäisellä puoliajalla päätä huimannut, kun kumpikaan joukkue ei pystynyt pelaamaan kunnolla lyhytsyöttöpeliä, vaan turvautuivat ennemmin pitkiin palloihin. Kumpikin joukkue pääsi ajamaan ajoittain lähelle maalia, mutta hyvät vedot jäivät molemmilla uupumaan, eikä maaleja ensimmäisellä puoliajalla nähty.

Toiselle puoliajalle lähti sisuuntunut JyPK. Maalihanatkin aukesivat ja JyPK käänsi ottelun hienosti itselleen.

Ensimmäinen maali syntyi kulmapotkusta (63'), kun Heidi Toukolan antama kulmapotku tippui maaliin ONS-vahti Sonja Rajatalon käsien kautta.
Maalitehtailua jatkoi kolmen maalin verran Gentjana Rochi. 2-0 maali syntyi 69. minuutilla. Henna Honkanen prässäsi kovaa ONS:n maalivahtia ja riisti tältä pallon, joka jäi Rochin ulottuville ja hänellä oli helppo työ nostaa pallo maaliin 20 metristä.

3-0 (81') maalissa juuri vaihdosta tullut Elina Seppälä pelasi loistavan pallon linjan taakse, johon ensimmäisenä kerkesi Rochi. Ensimmäinen laukaus suuntautui Rajataloa päin, mutta irtopallon Rochi laittoi jälleen varmasti sisään.

ONS pääsi vielä kaventamaan tilanteen 3-1, kun JyPK:n puolustajan purku omalla maalialueella epäonnistui täysin ja suuntautui kohti omaa maalia. Maalivahti Pauliina Tähtinen koppasi pallon, mutta tuomari tulkitsi purun syötöksi. Tilanteesta tuomittiin epäsuora vapaapotku oululaisille ja Onna Ketola laukoi pallon maaliin.

ONS:n takaa-ajo päättyi kuitenkin ennen kuin ehti edes alkaa, kun Gentjana Rochi pääsi vielä lisäajalla kokeilemaan vapaapotkusta maalia noin 25 metristä ja onnistuikin siinä hienosti. Veto riman alle ja hattu päähän!

JyPK: Tähtinen, Mensonen, Kattelus, Alanko, Hiltunen, Toukola, Tiainen, Ritvanen, Begolli(81' Seppälä), Honkanen(83' Jaakkola), Rochi
Vaihdossa: Kainulainen, Liljedahl

Palkitut:
JyPK 1. Gentjana Rochi
2. Henna Honkanen

ONS: Onna Ketola

Kuvassa kotijoukkueen pelaajat sekä ottelun innokkaat pallotytöt JyPK 09-10 -joukkueesta.

Ensiviikolla pelataan kaksi ottelua. Keskiviikkona JyPK matkaa Tampereelle Ilveksen vieraaksi ensimmäisen kierroksen päätteeksi.
Sunnuntaina puolestaan aloitetaan toinen kierros kotona, jolloin Harjulla vastaan astelee HJK klo 14.00.