Osaava valmentaja jokaiselle lapselle!
Julkaistu: 18.01.2022 00.00

Osaava valmentaja jokaiselle lapselle!

Seitsemän keskisuomalaisen seuran yhteinen valmennusosaamisen kehittäjä aloitti työnsä vuoden alussa.


Suomen Palloliitto panostaa voimakkaasti lasten ja nuorten valmentajiin ja tavoitteeksi on asetettu, että kaikilla lapsilla on osaava valmentaja.

Seitsemän keskisuomalaisen seuran yhteinen hakemus toi meille kahdeksi vuodeksi Suomen Palloliiton (2022-23) 16250€ vuosittaisen tuen valmennusosaamisen kehittäjän palkkakustannuksiin. Päähakijana hankkeessa on toiminut JJK juniorit ja muut mukana olevat seurat ovat JyPK, JIlves, KeuPa, Team-LKP, MuurY ja FCV.

Yhteisessä valmistelussa korostui että haluamme huolehtia valmentajien kouluttamisen lisäksi erityisesti siitä että osaamisen kehittäminen ja kehittyminen tapahtuu kentällä joukkueen omien harjoitusten ja pelitapahtumien yhteydessä. Siksi painotamme toiminnassa:

 • Valmentajien valmennustoiminnan tukemista ja kehittämistä kentällä tutoroimalla.
 • Erityispainopisteenä on toimintaansa aloittavien joukkueiden valmentajien tuki ja perehdytys sekä kouluttautumiseen tukeminen.
 • SPL:n valmentajakoulutusten järjestäminen niin että ne ovat mahdollisimman helposti tavoitettavissa mahdollisimman monelle.
 • Säännölliset ikäluokkakohtaiset valmentajakerhot ja -koulutukset sekä verkostoituminen muiden saman ikäluokan valmentajien kanssa Keski-Suomessa.
 • Valmennusosaamisen kehittäjänä aloittaa vuoden alusta JJK:n junioripäällikkönä useamman vuoden toiminut Ossi Kaski. Ossilla on jo vuosien kokemus päätoimisena lasten valmentajana ja JJK:n junioripäällikkönä. Lisäksi Ossi on toiminut myös alueella SPL valmentajakouluttajana. Koska kehittämistyö painottuu iltoihin ja viikonloppuihin niin tutorointi- ja koulutustunteja on lisätty sillä, että Ossin lisäksi joitain VOK tehtäviä hoitaa JJK juniorien toiminnanjohtaja ja Keski-Suomen SPL-avainkouluttaja Ari Laiho.

  JyPK:ssa Ossin työpanos keskittyy nuorimpien 2013 ja 2014 syntyneiden ikäkausijoukkueisiin ja näiden joukkueiden valmentajien tukemiseen. Tämä on merkittävä lisäresurssi ja tuki seurallemme ja pienimpien lasten valmentajille. Ossin työpanoksen avulla voimme tuottaa laadukkaampaa harrastustoimintaa ja tarjota osaavampia valmentajia seuramme pelaajille.

  Tervetuloa Ossi tyttöfutareiden huikeaan maailmaan!

  Jyväskylän Pallokerho r.y. 

  Kauppakatu 30 A 12

  40100 Jyväskylä