Viikkokatsaus: JyPK 09 varmisti paikan Eurokentillä!
Julkaistu: 08.04.2022 00.00

Viikkokatsaus: JyPK 09 varmisti paikan Eurokentillä!

Pallokerhon 2009-syntyneet pelasivat tällä viikolla Eerikkilässä. Kolme päivän aikana joukkue haki reilusti onnistumisia ja tulos ylitti kaikki odotukset!

T13 Helmariliiga
Kaksivaiheinen turnaus alkoi keskiviikkona. Selitykseksi vielä, että Helmariliigassa peli kestää 1x20min, mutta jokaista otteluparia pelataan kaksi kertaa peräkkäin. T13 Helmariliiga on 8v8 pienkenttäsarja.
Ensimmäisessä ottelussa JyPK kohtasi TPS:n. Turnaus alkoi Vihreille ihan mukavasti, sillä Miitta Myllyaho osui 6. peliminuutilla 1-0:an. Myös toisesta kohtaamisesta JyPK haki pisteet, sillä Aune Lappalainen viimeisteli kaksi maalia.
JyPK:n tytöt pelasivat tasapainoisesti ja laadukkaasti erittäin kovassa seurassa. Pelin kaikilla osa-alueilla tuli onnistumisia. Koko alkulohkossa ei päästetty maalin maalia, kun taas vastustajan päähän tehtiin aina ratkaiseva maali tai kaksikin. Ainoastaan toisessa pelissä ONS:a vastaan jäätiin kiikarilukemiin, vaikka ylärima sentään notkui. Kun alkulohkovaihe päättyi torstaina iltapäivällä, JyPK oli hakenut 22 pistettä maalierolla 10-0 ja voittanut lohkonsa selkeästi.
Siihen maraton ei kuitenkaan jäänyt. Vielä samana iltana - ajassa, jossa kotona olisi varmasti jo pää tyynyssä - alkoi loppusarja. ONS:a vastaan ei tarvinnut pelata uudestaan, kun alkuvaiheen tulokset ja pisteet (ONS:a vastaan) jäivät voimaan. Vastassa oli B-lohkon voittaja HJK, joka oli tyylitellyt jatkoon maalierolla 11-0. Kummassakin pelissä puolustus piti jälleen nollat paineesta huolimatta, ja kahden uuvuttavan 0-0:n jälkeen päästiin vihdoinkin nukkumaan.

Viimeiselle päivälle HJK ja JyPK lähtivät sarjakärjestä, kummallakin oli 6 pistettä tilillään. HJK oli yhden maalin verran tilastoissa JyPK:n edellä, VJS ja ONS (mol. 3 pistettä) seurasivat tiukasti perässä.
Kun aamu valkeni, jaossa oli kaksi paikkaa kansainväliseen turnaukseen. Pallokerhon viimeisenä vastustajana ja esteenä eteen asettui VJS. Yksi voitto riittäisi ja JyPK pääsisi Eurokentille. Ensimmäinen VJS-ottelu alkoi klo 11. Peliä ei oltu pelattu edes neljää minuuttia, kun JyPK johti Saima Hännisen maalilla 1-0. (Hänninen on JyPK:n laukaalaisen yhteistyöseuran Team LKP:n pelaaja.) Nyt näytti jo hyvältä - Eurooppa, me tullaa…. ei vielä sittenkään. Ei kestänyt kauan, kun VJS oli tasoittanut ja jopa kääntänyt pelin. Edellisen päivän rasitus näkyi hieman ratkaisuissa, jotka eivät olleet aivan yhtä teräviä kuin mihin oltiin totuttu. Pallokerho oli päästänyt ensimmäisen kerran maaleja ja VJS tasoitti pisteet 6-6:een.

Vielä yksi ottelu! Paikka oli varmasti Pallokerhon tytöille uransa kovin. Latausta oli vielä väsymyksestä huolimatta, mutta urakka tulisi olemaan vaativa. Viimeinen ottelu alkoi ja 5. peliminuutilla VJS siirtyi 0-1 johtoon. “Ei se mitään”, saattoi valmennus ehkä huokaista, turnaus olisi kaikesta huolimatta suuri menestys, vaikka se lopulta riittäisi vain pronssiin. Tämä ei kuitenkaan ollut vielä viimeinen käänne! Takaiskujen jälkeen JyPK:n joukkue osoitti aivan käsittämättömän kovaa työmoraalia ja taisteluasennetta. Päät pysyivät kylmänä. Tarvittavat maalit päätettiin tehdä vaikka väkisin. Pelimuoto säädettiin hyökkäyspainotteisempaan ja viisi minuuttia ennen loppua Saima tasoitti 1-1:een. Pelin momentti oli kääntynyt, pallo vietiin vauhdilla keskialueelle vihreäpaitaisten toimesta. Jännitys tiivistyi äärimmilleen, valmennus kaivoi nitroja taskusta, kunnes reilu minuutti ennen loppua Aune täräytti vapauttavan maalin 2-1:een. Se oli siinä. JyPK voitti ja varmisti paikan kansainväliseen turnaukseen HJK:n vanavedessä!

Alkulohko A (Ke-To)
v Turun Palloseura 1-0, 2-0
v Oulu Nice Soccer YJ 1-0, 0-0
v FC Honka Espoo 2-0, 2-0
v Espoon Palloseura 1-0, 1-0

1. JyPK, 8, 7-1-0, 10-0, 22
2. ONS, 8, 5-1-2, 14-4, 16
—--------------------------
3. EPS, 8, 4-0-4, 11-11, 12
4. TPS, 8, 2-0-6, 5-12, 6
—--------------------------
5. Honka, 8, 1-0-7, 4-17, 3

Ylempi jatkolohko (To-Pe)
alkulohkon tulokset ONS:a vastaan pysyivät voimaan
v Helsingin Jalkapalloklubi 0-0, 0-0
v Vantaan Jalkapalloseura 1-2, 2-1

1. HJK, 6, 3-3-0, 9-0, 12
2. JyPK, 6, 2-3-1, 4-3, 9
—---------------------------
3. VJS, 6, 1-3-2, 3-5, 6
4. ONS YJ, 6, 0-3-3, 0-8, 3T14 Liiga Pohjoinen
Jyväskylän Pallokerho – Vaasan Palloseura/FC Sport 1-0 (0-0)
MAALI: 55. 1-0 Immonen

Pysytään vielä hetki tuloksissa. 2008-syntyneet aloittivat Liiga-kautensa sunnuntaina voitokkaasti, kun vaasalainen yhteisjoukkue VPS J/FC Sport kaatui 1-0-lukemin. Seuraava Liiga-peli on tytöillä vasta toukokuussa. Sitä ennen pelataan kolme ottelua P13 Kakkosessa – kaikki huhtikuun loppupuolella.


T15 Liiga Pohjoinen
La 9.4. Kokkolan Pallo-Veikot – Jyväskylän Pallokerho YJ (15:00 Kipparihalli, Kokkola)
Su 10.4. WFA/Vasa IFK YJ – Jyväskylän Pallokerho YJ (12:30 Fennia Areena, Vaasa)

Tänä viikonloppuna vain yksi joukkue edustaa JyPK:a jalkapallokentällä, kun 2007-syntyneiden joukkue matkustaa lauantaina Kokkolaan. Viikko sitten kauden 2-0-voitolla (maalit: Wusu, Vertala) avannut JyPK YJ kohtaa Kipparihallissa KPV:a, jolle peli on ensimmäinen tässä sarjassa. Kokkolalaiset varmistivat Liiga-paikan karsinnassa helmikuussa, jossa he voittivat FC Sport Vaasa/Ilmajoen Kisailijoita vastaan 7-1-lukemin. Sitä huolimatta, että KPV hävisi toisen ottelun (0-3 WFA/Vasa IFK:n vieraana) varmistui paikka ikäluokan korkeimmassa sarjassa.
Kokkolasta JyPK jatkaa matkansa Vaasaan, jossa on sunnuntaina vastassa Wasa FA/Vasa IFK. Vaasalaiset olivat KPV:n kanssa samassa karsintalohkossa ja voittivat molempia peliä. Kaksi vieraspeliä 24 tunnin sisällä on Pallokerholle tietysti kova ohjelma, mutta toivotaan, että tytöt hakevat sieltä mahdollisimman paljon pisteitä.


Futsalia lauantaina ja sunnuntaina
Yhden jalkapallo-ottelun lisäksi on tarjoilla tänä viikonloppuna reilusti Futsalia. 2012-syntyneet tytöt pelaavat lauantai-aamupäivänä Lehtisaaren kuntotalossa kolme ottelua, jossa vastassa ovat Muuramen Yritys, Jyväskylän Komeetat ja Palokan Riento /keltainen. Tähän saakka joukkueemme on selvinnyt sarjassa tappiotta.
Myös JyPK:n 2013-syntyneet pääsevät lauantaina tositoimeen. Pelipaikkana on Jyväskylän monitoimitalo ja vastustajat P9-sarjassa ovat Joutsan Seudun Pallo ja Komeetat.

Reilusti JyPK:n värejä nähdään sunnuntaina Lehtisaaressa, kun T10-sarjan viiden joukkueen pelitapahtumassa ovat mukana peräti kolme JyPK-joukkuetta. Alussa kohtaavat Tomi Jänkälän valmentavat 2012-syntyneet toiseensa, ennen kun saarelle saapuvat Teemu Kujalan 2013-syntyneet. Kolme seuran sisäisen matsien jälkeen tulevat paikalle vielä naapuriseurat Komeetat ja PaRi.

T12 Futsal-Ykkönen tulee sunnuntaina päätökseen. JyPK:n 2010-syntyneet kohtaavat Keljonkankaalla Muuramen Yritys ja Konneveden Urheilijat. Sarjassa JyPK taistelee MuurY:n kanssa pronssipaikasta. KonnU:lla on jopa vielä mahdollisuuksia lohkovoittoon.

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä