Yhteenveto Jyväskylän Pallokerhon kaudesta 2021 (osa 3/3)
Julkaistu: 17.02.2022 00.00

Yhteenveto Jyväskylän Pallokerhon kaudesta 2021 (osa 3/3)

Suorituspaineita ei ole liikaa meidän Vihreä-joukkueillamme, vaan harrastaminen on keskiössä. Totta kai maaleja laskettaessa voitto maistuu paremmalta kuin tappio, mutta hyvä oma peli on tulosta tärkeämpi. Tytöt 05/06 vihreä pelasi alueellisessa T15-pienkenttäsarjassa. Päävalmentaja Timo Vaarakallion ja Jouni Mannisen valmentama joukkue pääsi 16 ottelussa 9 kertaa voiton makuun. Samassa sarjassa pelasi myös nuorempi Tytöt 07/08 vihreä. Atte Salmijärven ja Ossi Vilokkisen johdolla joukkue pääsi mittaamaan voimasuhteita pääosin vanhempien tyttöjen kanssa, mikä onnistui mainiosti. Välillä ottelut olivat tiukkoja, välillä tuli koviakin lukemia, mutta mukaan mahtuu kokemuksen keräämisen lisäksi myös hieno 1–0 voitto Palokasta.

Tytöt 07 pelasi T14 Liiga Pohjoisessa, jonka alkusarjassa päädyimme kolmossijalle. Yläloppusarjassa varmistettiin osallistumisen T14 tason lopputurnaukseen. Loppukausi oli kuitenkin hankala lukuisien erilaisten poissaolojen takia ja näin myös lopputurnaus Eerikkilässä jäi ”opiskelureissuksi”. Joukkuetta valmensivat Minna Lahelma (vastuuvalmetaja), Panu Halme, Henna-Mari Piisilä ja Iida Rainio. Joukkue pelasi myös 14-vuotiaiden poikien Kakkosessa, josta tuloksia tuli laidasta laitaan.

Vuotta nuoremmat Tytöt 08 pelasi T13 Liiga Pohjoisessa (pienkenttä) mitalitaistelussa mukana. Kevätkierroksesta tuli 2. sija vaasalaisen VPS J/FC Sport-j:n takana. Yläloppusarjassa tuli jälleen 2. sija – nyt ONS YJ:n takana. Ikäluokan lopputurnaus aloitettiin pienellä pettymyksellä, kun Ilves tasoitti lisäajalla 3–3:een. Seuraavassa ottelussa JyPK:n tytöt voittivat FC Hertan 2-0 lukemin. Viimeisessä ottelussa hävittiin HJK:lle ja maalieron takia jäätiin Ilveksen taakse kolmanneksi. Samasta ringistä muodostettu toinen joukkue pelasi T13 Kakkosessa muiden keskisuomalaisjoukkueiden kanssa ja haki sekä keväällä (Äänekosken Huiman takana) että syksyllä (Muuramen Yrityksen takana) hopeasijan.

Myös pienkentällä tämä joukkue taisteli pisteistä. Kevätsarjassa joukkue jäi neljänneksi. Syyssarja sen sijaan voitettiin. Tätä ikäluokkaa valmensivat Paula Havukainen (vastuuvalmentaja), Ella Keihäsvuori, Jussi Salojärvi ja Heikki Seikkula. Joukkueen edessä on uusi haaste, kun vuonna 2022 se pääsee pelaamaan isolla kentällä.

Tytöt 09 - joukkueen varsinainen sarja oli T12 Ykkönen, mikä on pääsarja ja organisoitu alueittain. Keväällä sarjassa saavutettiin toinen sija, tasapisteissä voittaja KuPS:n kanssa. Syyssarjassa KuPS pysyi takana, sen sijaan käytiin kaksinkamppailu sarjavoitosta FC Hertta Joensuun kanssa. Keskinäisistä otteluista molemmat joukkueet hakivat yhden voiton ja viimeiselle tuplapelitapahtumalle lähdettiin tasapisteissä. Palokassa Hertta ja JyPK eivät pelanneet enää vastakkain. Aamupäiväottelussa Hertta voitti PaRi:n ja JyPK kärsi häviön kovasta taistelusta huolimatta (kavennusmaali lisääajalla) 3-4 KuPS:lle. Näin Hertta lähti viimeiseen otteluun kolmen pisteen etumatkalla. JyPK:n voitto PaRi:sta ei enää riittänyt sarjavoittoon, kun Hertta voitti samalla KuPS:n. Jari Matikaisen (vastuuvalmentaja),

Harri Martikaisen, Vesa Rasinmäen ja Markku Leppäpuiston valmentama joukkue kävi harjoittelemassa jo T13 Kakkosta. Alkuvuonna oltiin vielä tutustumassa vauhtiin, mutta syyssarjaan saatiin varsinkin puolustuksen tasoa nostettua ja oltiin mukana sarjan keskikastissa.

Myös meidän Tytöt 10 - joukkue pääsi pelaamaan reilusti pelejä. Joukkueen vastuuvalmentajana toimi Tanja Raatikaisen ja muut valmentajat olivat Milja Puustinen, Petri Salmi, Niko Toivanen, Sami Vuorela ja Tinca Wickström. T11-sarjassa päästiin pelaamaan mm. Keuruulla, Konnevedellä ja Muuramessa. Maalinteko onnistui mukavasti ja oma maali pysyi usein puhtaana. Sama rinki pelasi kuitenkin myös T12 Kakkosessa, joka on koko Itäisen alueen sarja ja tarkoitettu periaatteessa 2009 syntyneille. Kummallakin kierroksella onnistuttiin hienosti saavuttamalla kolmossijat. Tämä joukkue osallistui lisäksi myös 2010 syntyneiden poikien sarjaan. Kovasta alkuohjelmasta huolimatta, päästiin hyvin mukaan ja kauden loppupuolella joukkue alkoi jo saamaan voittoja.

Jani Sallisen (vastuuvalmentaja) sekä Aki ja Janna Virtasen valmentama Tytöt 11- joukkue pelasi Keski-Suomen T11-sarjassa, T10-sarjassa ja P10-sarjassa. Kaikissa näissä joukkue onnistui hyvin ja pelilliset ja pelaajakehityksen tavoitteet saavutettiin.

Tytöt 12-joukkue osallistui niin ikään kolmeen sarjaan (T9, P9, P8). Valmennuksesta vastasivat Tomi Jänkälä (vastuuvalmentaja), Outi Salmijärvi ja Sara Taavitsainen. Mukana on aktiivinen ja innokas ryhmä pelaajia. Tulevalla 2022 kaudella joukkue siirtyy 8v8 kentälle ja aloittaa Helmaripolun. Paljon hyvää ja innostavaa edessä päin.

Meidän nuorin joukkueemme, joka osallistui kaudella 2021 viralliseen sarjaan, oli Tytöt 13/14. Monille pelaajalle tämä oli ensimmäinen kerta, jolloin he pelasivat virallisissa otteluissa, jossa pitää osata esim. sivurajaheitto. Heidi Takalan (vastuuvastuuvalmentaja) ja Veli-Heikki Kärjen valmentava joukkue koostui lähes 30 pelaajasta, jotka jaettiin pelitapahtumissa kahteen ryhmään. Tämä on erityisen innokas ryhmä ja kuuluisa pitkäksi venyvistä loppupeleistä harjoitusten jälkeen.

Meidän virallisten joukkueiden lisäksi myös Kortteliliigassa pelasi lähes 200 tyttöä JyPK:n paidassa. Toivomme, että ensi vuonna moni heistä osallistuu uudelleen Kortteliliigaan tai liittyy JyPK:n ikäkausijoukkueisiin.

Teksti: JyPK Mediatiimi

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä