BSM-sarjapaikka jää haaveeksi
Julkaistu: 17.03.2022 00.00

BSM-sarjapaikka jää haaveeksi

Tavoitteet B SM -karsintojen viimeiseen ja sarjapaikan ratkaisevaan peliin Lahden Kuusysiä vastaan olivat selvät – tulos tai ulos. Vain voitto olisi taannut paikan tämän vuoden B SM-peleihin.

12.3.2022 T18 SM-karsinta
FC Kuusysi Lahti B - Jyväskylän Pallokerho B 5-4 (2-1)

11. 1-0 Cecilia Murtonen
25. 1-1 Ilona Auvinen
31. 2-1 Tuuli Salonen
48. 3-1 Elli Savolainen
50. 3-2 Martta Haapasaari
54. 4-2 Ilona Määttä
63. 4-3 Melina Vertala
67. 4-4 Aino Varjoranta
90+2. 5-4 Murtonen

Lähtökohdat viimeiseen peliin eivät olleet täysin optimaaliset palautumisen kannalta. Ottelusiirtojen takia kahdeksan päivän aikana pelattiin neljä peliä, jotka testasivat palautumiskykyä niin fyysisestä kuin psyykkistä kuormituksesta. Viimeistä peliä luotsannut Elina Utriainen katsoi kuitenkin, että peliin lähdettiin niin hyvällä valmistautumisella, mikä suinkin vain oli mahdollista tässä ottelusumassa ja tällä aikataululla. Myös pelaajien asennoituminen peliin oli korkealla; peliä lähdettiin voittamaan ja voitosta taistelemaan loppuvihellykseen saakka. Yksi tehty maali riittäisi voittoon, jos omiin ei päästetä yhtään.

Toisin kuitenkin kävi. Maaleja kyllä tehtiin, mutta omiin päästettiin enemmän (lopputulos 5-4 kotijoukkueelle). Elina tuumasi, että oman joukkueen puolustamisessa oli haasteita niin joukkue- kuin yksilötasolla. Lisäksi kentän tasapainoa ei pystytty ylläpitämään, mikä salli vaarallisia ja tuloksekkaita vastahyökkäyksiä Kuusysille. Lopputuloksen myötä oli selvää, että tulevana kautena pelataan T18 1-divaria. Joukkueen ja seuran tavoitteena oli pääsy SM-karsintaan. Kaikki teki kaikkensa, mutta se ei tällä kertaa riittänyt. Pettymys näkyi Mukkulan kuplahallin viheriöllä pelin päättyessä.

Kun katsotaan kauden alkuun, niin karsintapeleihin lähdettiin muutaman kuukauden valmistautumisella uudella joukkueella, uuden päävalmentajan ja valmennustiimin kanssa sekä uudella pelitavalla, jota lähdettiin omaksumaan määrätietoisesti. Valmennuksella oli suuri luotto siihen, että siinä onnistuttaisiin riittävällä tasolla. Kun pelit alkoivat, tiedettiin missä mennään. Karsintapelien sijoittuessa perinteisesti tammi- maaliskuulle, tuo se aina oman lisämausteensa jo muutenkin lyhyeen valmistautumisjaksoon. Koronatoimien takia kotona pidettäviä harjoitus- ja sarjaotteluita voitiin pelata vasta helmikuun toisesta viikosta eteenpäin.

”Otteluiden alkaessa useita runkopelaajia puuttui, minkä takia moni 06- ja 07-ikäluokan pelaaja joutui jo verraten nuorena kantamaan odottamattoman paljon vastuuta. He hoitivat tonttinsa uudessa ja vaativassa tilanteessa erittäin mallikkaasti, joka lupaa hyvää myös huhtikuussa alkavaa divarikautta ajatellen”, tuumasi Elina.

Vaikka ykköstavoitetta ei saavutettu, sama työnteko ja sama laadukas arki jatkuu. Erilaiset suunnitelmat kauden kululle on pohdittu. Tyhjästä ei kautta jatketa.

”Nyt karsintojen loppumisen jälkeen kevennämme hieman yksittäisten pelaajien kuormaa, jonka jälkeen lähdemme osittain muokkaamaan harjoittelun painopisteitä niin pelimallin kuin fyysisen harjoittelunkin osalta. Joukkueen taustatiimissä on hurjasti osaamista, johon saamme vielä lisää tietotaitoa viikoittain JFA:n kautta. Pidämme vaatimustason korkealla, sarjatasosta riippumatta ja pystymme todentamaan toimintaamme muun muassa Polarista saatavalla datalla.” tiivistää Elina.

Kevättä kohti mentäessä myös odotus siirtymisestä ulkokentille kasvaa. Kunhan kotikenttämme Viitaniemi sulaa, mahdollistaa se joukkueelle huomattavasti suurempia tiloja varsinkin pelimallin harjoitteluun.

Jyväskylän Pallokerho r.y. 

Kauppakatu 30 A 12

40100 Jyväskylä