Julkaistu: 29.06.2018 00.00

Aamulaiva oli todella aamulaiva, uniset matkaavat hieroivat silmiään herätykseen klo05 (valmennuksen hytissä jo tuntia aikaisemmin, Omppuluuria syyllistäen), aamupala syötynä klo06 ja bussissa matkalla kohden Västeråsia heti seitsemän jälkeen. Bussimatkalla osa seurueestamme käytti tilaisuuden hyväkseen ja otti pienet kauneusunet, tämä osa seurueesta erottui säteilevinä persoonina kohteeseen saavuttuamme. Majoituspaikaksi osoittautui Hammarsbyskolan, 170 oppilaan pieni koulu keskellä omakotialuetta. Samoissa tiloissa majoittuu 5 tyttöjoukkuetta (joista 2 JyPK:n) sekä 2 poikajoukkuetta. Kaikki 24 tyttöä sekä Hanna ja Pauliina saivat majoitusyksiköksi koulun liikuntasalin, miehistö halusi erottua joukkueesta jo tässä vaiheessa ja löytyihän heille oikea "Miesluola". Kellarin pommisuoja on viileä, tarvittaessa pimeä kuin suutarin saappaan varsi sekä takuuvarmasti eliöstöltään oma mikroekosysteeminsä.

Erittäin ystävällinen palvelu toivotti meidät tervetulleiksi ArosCupeniin, kahvit kekseillä tarjoiltiin pöytään sekä ArosCupenin puuhakassit asiaankuuluvilla täytteillä ja opastuksella olivat viemiset tästä kohtaamisesta.

Naisväen majoitustilassa oli kokoa ja kuutioita just riittävästi.

Ensimmäiset pelit olivat molemmissa sarjoissa samaan aikaan joten pelipalaveri hoidettiin jo koululla. 24 pelaajan peluuttamisessa valmennus oli hionut äärimmilleen taktiikka: molemmissa peliryhmissä 9 pelaajan kiinteä ryhmä ja loput kuusi tyttöä muodostivat kaksi kolmen pelaajan ryhmää jotka pelasivat vuoron perään F13 ja F13 lät sarjoja. Näin saadaan F13 sarjan pelejä mahdollisimman monelle tytölle sekä varaudutaan loukkaantumisiin. Eri sarjat mahdollistavat joustavan pelaajien peluuttamisen, kunhan pelaajalistat on vain toimitettu ennen jokaista pelia asianmukaiseen toimitsijakoppiin pelikentän reunalle.

F13 9m: JyPK - Linghems SK 2-0

Kilpasarjan eka peli ja totuttelua jäätävän kokoisen nurmikenttäalueen kenttien muotoon ja alustaan. Tämän areenan pinta oli epätasainen ja nurmikko laikukas, "total soccer" lyhytsyöttöpeli voitiin unohtaa pallon pomppiessa kuin tnaapurin tenavat trampalla. Pelin hallinta oli alusta alkaen vihreillä, mutta maalit saivat odottaa itseään aivan ensimmäisen puoliajan lopulle. Ceccu sai tarkalla laukauksella alakulmaan 1-0 tilanteen puoliajalle. Toisella puolikkaalla pelin status quo säilyi, jypykät veivät peliä ja Minea iski maalin edestä 2-0 lukemat, ne jäivät myös ottelun lopputulokseksi. Hyvä aloitus, pelialusta vaatii vain huolellisuutta ja etenkin maalivahdin kautta kierrätyksestä kannattaa tehdä harvinaisempaa herkkua normipelaamiseemme verrattuna.

F13 9m lät: JyPK - Tullinge TP FK Grön 1-0

Haastajasarjan pelin kenttä oli kaadoiltaan kunnossa, toinen joukkue sai pelata alamäkeen toisen puskiessa ylämäkeen. Eka puoliaika oli sitä puskemista ylämäkeen JyPK:n näkökulmasta. Peli oli vihreän hallinnassa, kaksinkamppailut voitettiin ja ennen puoliaikaa maalitilanteita oli puolenkymmentä, puoliaikatilanne kuitenkin 0-0. Toisella puolikkaalla painettiin alamäkeen ja paine Tullingen maalilla kasvoi. Lopulta Hilma päästi JyPK:n maalittoman pelin tuskasta: Helmi syöti boksiin, pallo mukaan ja ohi puolustajasta, pallo verkkoon alakulmaan, 1-0. Tullinge sai yhden paikan tasoittaa ottelu, Hilla kuitenkin venyi vasemman käden torjuntaan ja pallo tolpan kautta ulos kulmapotkuksi. 1-0 voitolla myös tämän sarjan pelit hienosti avattuna.

Viiripelaajan palkinnon pokkasi Hilma: kova työ ja yritys koko ottelun ajan ja turnauksen avausmaali tälle joukkueelle.

F13 9m lät: IFK Mariefred - JyPK 0-0

Tutulla peliareenalla toinen peli noudatti aika lailla ensimmäisen pelin kaavaa: vihreä pyrki syöttämällä leveyden kautta päästä maalipaikkoihin, vastustaja käytti lähinnä keskikaistaa. Mariefred prässäsi vain paljon korkeammalta ja tyttöjen taitotaso oli kovempi kuin ekalla vastustajalla, siksi keskialueella oli lukuisia kertoja kovaa taistelupalloa. JyPK:stä mustelmia keräsi ja antoi keskustassa pelanneet Eerika, Minttu ja Roosa, myös puolustus pääsi lukuisiin kaksinkamppailuihin kookkaampia vastustajia vastaan. Maalipaikkoja ekalla puolikkaalla oli vain JyPK:llä, 2-3 loistopaikkaa päätyivät kuitenkin maalivahdin hyppysiin tai niukasti ohi. Toisella jaksolla tanssin tahti oli sama: vihreä vain lasketteli alamäkeen ja Mariefred iski nopeasti takaisin mäelle kiiveten. Väsy alkoi painamaan viimeisillä minuuteilla ja Mariefred sai parhaat maalipaikkansa aivan ottelun lopussa. Hilla hoiti tonttinsa mallikkaasti ja tämä taisto päättyi ratkaisemattomaan maalittomaan tasapeliin. Kovempi vastus kuin ekassa pelissä, mutta olemme todistaneet kahta hyvää peliä vihreiltä.

Pelien jälkeen ruokailun kautta koululle huoltotoimiin ja lepäämään, ensi yönnä luulisi tätä seuruetta nukuttavan. Päivälämpötila oli virallisen tiedon mukaan 29, onneksi tuuli piti ilman siedettävänä pelaamisen näkökulmasta. Toki samasta syystä telttakatos jäi pakettiin, pystytysyritys kun osoittautui lähinnä telttakankaan tuulettamiseksi.

Ruotsaiseen ryhmämajoitukseen ei kuulu sukupuolijaon tekeminen, siksi lähtökohtainen majoitus oli kaikilla samassa liikuntasalissa. Joustavuutta löytyi, samoin sopiva väistötila valmennuskolmikolle. Kaikkea on reissuillamme nähty, tämä kyllä jää mieleen monessakin mielessä. Hellepäivänä alakerran viileys oli kyllä ehdotonpa plussaa, lämpötila säilyi tasaisena koko reissun. Ja tuolla sai kyllä pelisuunnitelmat luoda ilman ylimääräisiä korvia kuuntelemassa.

Päiväraportit: Päivä#1, Päivä#2, Päivä#3, Päivä#4, Päivä#5, Päivä#6