Julkaistu: 30.06.2018 00.00

Kilpasarjan eka peli klo 8, herätys tehdastyöläisen tyyliin klo6, pieni aamuravistelu ja aamupalan kautta matkaan. Päivän tärkein ateria noudatti edellispäivän kaavaa, ainoastaan syvä lautasmalli oli korvattu matalalla. Veitsi ja haarukka kieltämättä päihittivät lusikan puuroa nautittaessa. Kätevää on kyllä asetella leivät ja puurot samalle lautaselle, saattaa rantautua uutena muotina Suomeen jo ensi vuonna.

Taktiikkataulun käyttö alkaa tuottamaan tulosta, tämä ei kyllä ole Miksun joulukuusi vaan enempi Tamin bussi parkissa.

F13: Heffnersklubbans BK - JyPK

Alkukankeudesta ei ollut tässä ottelussa tietoakaan, sellaisella vauhdilla vihreä petolauma iski sinipaitaisen vastustajan kimppuun. Puoliaika meni kirkkaasti joukkueen historian top-3:een hyökkäyspelin osalta, pallo kävi JyPK:n maalivahdilla 20min aikana alle viisi kertaa. Heffnersklubbansin tytöt purkivat palloa keskialueella asti, siitä käynnistyi seuraava hyökkäys. Maalipaikkoja ja läheltä piti tilanteita syntyi jatkuvasti, ensimmäistä maalia sai odottaa kuitenkin aina erikoistilanteeseen saakka: Ella heitti pitkän heiton alueelle, Ilona jatkoi ykkösellä oikeaan alakulmaan, 1-0. Valmennus totesi tästä maalista: "Tami syötti, Timo teki", viitaten erikoistilanteen kuvion piirustuksiin. Lukuisista paikoista ja kovasta myllytyksestä huolimatta tuo jäi myös taukotilanteeksi säilyttäen jännityksen toiselle puolikkaalle. Puolten vaihto antoi alamäkiedun ruotsittarille ja heti alkuun tuli Hefnerrsin iskupaikka: nopea pystypallo hyökkääjälle, joka meni keilapallotyylillä läpi Annista ja Saanasta, kova veto tolppaan. Tämä herätti jypykät ja peli saatiin tasapainotettua kentän kaadon huomioiden. Helpottava tulostaulupäivitys tuli toisen erikoistilanteen muodossa: Oonan keskitys boksiin, puolustajan haltuunotto jalalla kimposi käteen ja pilkku. Ceccu viimeisteli kylmästi vasempaan alakulmaan 2-0. Loppuottelusta voidaan nostaan esiin Laren ja vastustajan maalivahdin "en väistä" tilanne, jossa Laren läpijuoksu päätyi päiden kolahdukseen ja molempien osapuolien jääpussien käyttöön. Onneksi kaksikko pääsi pienen tauon jälkeen peliä jatkamaan. Lisäksi Anni näytti loistavaa puolustuspelaamista: vastustajan ykköspelaaja oli murtautumassa läpi, mutta vasemmalta pyyhkäisi Annukka pelaten pallon pois ja sinipaita löysi itsensä nurmelta pilviä katsomassa. Puhdas pelitilanne, ei muuta kuin kulma seuraavaksi. 2-0 lukemat päätyivät tulospalveluun, toki tälläkin kertaa valmennus pelasi nämä kolme pistettä joukkueelle tekemällä kolmannen korjauspyynnön kilpasarjan tuloksiin. Viiripelaaja Ilona, energinen peli vasemmalla laidalla.

F13 9m: JyPK - Danderyds SK 4-0

Alkusarjan viimeisessä pelissä vastustajana joukkue, joka kerännyt aiemmista peleistä sarjan niukkoja tappioita. JyPK otti pelin haltuun heti alkuminuuteista, vastustajan korkea paitsiolinja tarjosi vuoronperään hyviä maalipaikkoja ja paitsiovihellyksiä. Ekan jakson maalintekijöitä olivat Lare ja Ceccu, toisella maaliverkkoja heiluttivat Eevi ja Lare. Muutama maali jäi tekemättäkin mutta tyylikäs lopetus alkusarjalle, toisella jaksolla maalissa ollut Anni pääsi koskemaan palloon kaksi kertaa. Viiripelaajaksi valikoitui Eevi, todella pirteä ja aktiivinen peli.

F13 lät 1/8 final: Vidingsjö MoIF - JYPK 2-1 rp (1-1)

Pudotuspelit ovat oma maailmansa, ratkaisu haetaan tarvittaessa lopulta pilkuilta. Tässä pelissä kenttätapahtumia hallitsi vihreä, punainen ruotsitarjoukkue pelasi hyvin suoraviivaista pystypalloa alkuminuuteista lähtien tukkien keskustan parhaimmillaan rankkarialueen rajalla seisoneen 6 pelaajan muurilla. Ensimmäisellä jaksolla maalipaikkoja saatiin luotua puolenkymmentä, pientä tuskastumista alkoi näkyä kun palloa ei saatu millään tolppaa lähemmäksi maalia. Lopulta Irppa sipaisi pallon lähietäisyydeltä sisään ja tauolle siirryttiin 0-1 tilanteessa. Toinen puoliaika jatkoi samaa tarinaa, pallo pyöri Vidingsjön päädyssä, paikkoja saatiin luotua, mutta ratkaisevat vedot suuntautuivat joko ohi tai maalivahtia kohden. Osuttiinpa myös tällä puoliajalla kerran tolppaan ennen kuin tapahtui se odottamaton: punaisten keskityspallo yksinäiselle JyPK-puolustajalle, pieni pomppu epätasaisesta alustasta ja pallo osui käteen aivan alueen rajalla, ikäväksemme sisäpuolella. Pilkku ja se sisään, 1-1. Loput vajaat kymmenen minuuttia jypykät painoivat raivoisasti päälle, mutta tuloksetta. Edessä se julmin tapa ratkaista voittaja eli rankkarit. Ja kuten niin usein altavastaaja tulee henkisesti valmiimpana rankkukisaan ja näin tälläkin kertaa, 2-1 rankkarivoitto Vidingsjölle ja erittäin katkera tappio upeasti taistelleille vihreäpaidoille. Kyynelet kuivavat tytöt, upea turnaus sai tylyn lopetuksen.

F13 9m A-semifinal: JyPK - Gamla Upsala SK 1-0

Kilpasarjan välierässä vastakkain alkusarjan ykkönen tappiomattomalla saldolla ja alkusarjan 4., eilinen peli päättyi 2-0 jypyköiden voittoon. Se oli kuitenkin historiaa, tässä ratkotaan finaalipaikka. Pelin alusta alkaen näkin upsalalaisten taktiikan: kookkaampana joukkueena pyrkimys oli iskeä kovaa aina kun jypykällä oli pallo. Ja tuomari salli kovan pelin, joten mustelmaa ja kolhua oli jaossa. Peli oli tasaista aaltoilua, pikku hiljaa ote siirtyi vihreille ja palloa pelattiin lähinnä Uppsalan kenttäalueella. Huippupaikkoja oli vain muutama, yksi keskityspallo takatolpalle ohjautui Ilonan reidestä ohi, lisäksi pari kulmaa ja vapaapotkua saivat kunnon kuhinan ruotsittarien maalille. Taukotilanne oli 0-0, valmennus pumppasi uskoa omaan tekemiseen ja rohkeuteen pelata kovaa kovaa vastaan.Toinen jakso jatkui samankaltaisena: JyPK rakensi murtopaikkoja 2-3 syötön kautta, Uppsala hieman pienemmällä siirtelyllä. Sitten kuvio toimi: pallo kulki Roosan kautta vauhtiin Cecculle, kovaa kohden maalia keskikaistaa ja rike vajaat 2 metriä rankkarirajalta. Saara ampui kovan maanuoliaisen, maalivahti kimmotti eteensä ja Roosa iski pallon verkkoon, 1-0. Tämän jälkeen Uppsala nosti pelaajien linjoja ylöspäim ja paukutti entistä kovemmin pitkää palloa. Jypykät taistelivat kuitenkin jäätävästi, pari kulmaa ja vaparia siivottiin kunnon luutimisella ja kun tuomari pilliinsä puhalsi niin vihreä riemu repesi: FINAALIIN!

Pallollisesti parempi joukkue voitti, kaikki kunnia kovaa taistelleelle Gamla Uppsalalle. Finaalissa vastassa Stureby, jolla lienee erääntynyttä velkaa alkusarjan 3-1 tappiosta.

Tässä reissussa päästiin tutustumaan myös ruotsalaiseen sairaanhoitoon: Hilla torjui ylärimasta suoraan alas kimmonneen rankkarin, pallo tuli suoraan sormen päihin. Pauliinan kanssa alkoi odotusrumba päivystysprosessissa, 6h tunnin jälkeen Hilla liittyi joukkueen seuraan kipsi kädessä. Tsemiä Hilla, hieno turnaus takana ja onneksi pääsit kaikki pelit pelaamaan!

Illan ohjelmaan kuului chillailua ja oma kisastudio URU - POR MM-fudispelissä. Studioisäntinä "Elisa missiönäärit/visnärs", mitä ihmettä se sitten tarkoittaakin.

Mutta kyllä se kaikista hauskinta on kuitenkin itse pallon potkiminen, toisen puoliajan katsomiseni sijaan jypykät menivät potkimaan palloa pihalle Sollentunan F14 joukkueen tyttöjen kanssa.

Näihin reissuihin kuuluu pilke silmäkulmassa ja välillä kielikin meinaa roikkua poskella. Tytöiltä kuulee myös aika usein "Tosi noloa". Nyt pappaosasto ei kyllä ymmärrä yhtää mitä juniorit tarkoittavat, huumorimme kun on aina hyvää ja ainutlaatuista. Kuin turnausruoka.

Päiväraportit: Päivä#1, Päivä#2, Päivä#3, Päivä#4, Päivä#5, Päivä#6